Poster tienerkamer
20-4-2022

Samenwerking posterstore - Onze jongste dochter is afgelopen november 11 geworden. Ze wilde heel graag haar kamer wat veranderen en dacht, om te starten, zelf aan wat posters. Ik liet de site van Poster Store zien en daar werd ze direct enthousiast van. Ze scrolde flink wat tijd door de hele collectie posters en plaatste hartjes bij haar favoriete posters. Ze had ook al ideeën bij de posters en vulde "skate", "surf", "camper" en "Parijs" in bij de zoekopdracht. Ook had ze ideeën over de lijsten. Persoonlijk gebruik ik tot zover amper lijsten in huis, behalve een baklijst om een canvas print en 2 of 3 kant en klare illustraties in een lijst. Zelf was ik wat huiverig voor allemaal dezelfde lijsten bij elkaar maar mijn dochter was heel uitgesproken hierover. Ze wilde graag de posters voor haar tienerkamer in dezelfde lichte eikenhouten lijsten plaatsen.

 

Poster tienerkamer kiezen

Mijn dochter wist goed wat ze wilde en zelfs de stijl van de posters vond ik mooi bij elkaar passen. Hoe kies jij of jouw zoon/dochter posters die bij hem of haar passen en ook een eenheid vormen? Is er een interesse waar je mee kan starten? Bijvoorbeeld skaten? Of natuur of reizen? Op de site van Poster Store vind je al een aantal mooie categorieën waarbinnen de posters staan. Ik zou beginnen met een grove selectie en hartjes plaatsen bij je favoriete posters. Daarna maak je binnen je favorieten opnieuw een selectie. Wanneer je er een stuk of 10 over hebt kan je kijken of je er al een eenheid in ziet? Dit kan bijvoorbeeld een kleur zijn. Mijn dochter koos 2 zwart wit posters en 2 met wat vergrijsde, vintage kleurenfoto's. Alle 4 de posters hadden een eigen thema, maar hebben allemaal iets te maken met vrijheid; reizen, rolschaatsen, & surfen.

Een poster met een quote staat ook krachtig naast wat foto's. Persoonlijk zou ik een quote in het kleinste formaat bestellen. Dat is ook een tip. Varieer met formaten, kies een grotere poster en wat kleinere. Wij kozen 4 posters met 4 dezelfde lijsten van Poster Store, waarvan we 3 bij elkaar hangen en we maken de hoek persoonlijk door er nog een illustratie van iemand anders bij te hangen. Die illustratie hing ik op met een "poster hanger" van Poster Store (zie de 4de foto). Ook stop ik wat kleine kaartjes in de lijst (uit de Flow magazine). De 4de poster van Parijs hangt in mijn dochter haar bed.

 

Poster tienerkamer

Rolschaatsen poster 50 x 70 / Surfers poster 30 x 40 / Hippie busje poster 30 x 40

Fotolijsten eiken

 

Tienerkamer poster

In de lijst met rolschaatsen poster stopten we een aantal kaartjes uit Flow Magazine, voor een wat speelser effect.

 

Posters tienerkamer

De lijsten in dezelfde kleur zorgen voor eenheid. We hebben de posters ook bewust bij elkaar gehangen met evenveel ruimte ertussen.

 

Tienerposters

Om het geheel persoonlijker en dynamischer te maken hingen we er nog een illustratie van "Tropical Scandinavia" bij in een posterhanger.

In de houten balkjes zitten kleine magneetjes. Op deze manier kan je gemakkelijk wisselen met posters.

 

Poster Parijs

De poster "Straat in Parijs" heeft een plekje in de bedstee gekregen.

 

Enthousiast? Bezoek graag: Poster Store

 

- Dit blog is gemaakt in samenwerking met Poster Store -

 

Inmiddels is de kamer veranderd, lees "Tienerkamer trends van 2024"

Tienerkamer        Kinderposter