Peuterkamer jongen
31-5-2017

Gastblog door Roos Eldering - Pepijn, mijn zoontje, is nu een echte peuter. Ik vond het dan ook tijd om zijn ledikant te verruilen voor een peuterbedje, en de commode weg te doen. Een ledikant is zo vervangen door een ander bedje, maar wat zet je neer op de plek waar eerst een grote commode stond? Lees hieronder snel verder over de mini make-over van Pepijn zijn Little Man Cave! Van kleuterkamer naar peuterkamer jongen.

Van kleuterkamer naar peuterkamer

Before. Dit wás de babykamer van Pepijn

 

Van babykamer naar Peuterkamer jongen

Om het kamertje wat knusser te maken heb ik gekozen om op de muur waar de commode stond een lambrisering te schilderen. De kleur, armygreen (zie foto hieronder) van vtwonen. Ik vind dit een erg stoere kleur maar deze groen heeft ook een zachte uitstraling. Hoe verf je een lambrisering:

1. Muur en plinten schoonmaken

2. Plinten afplakken

3. Hoogte bepalen van de lambrisering

4. Een lijn aftekenen op de muur

5. Boven deze lijn afplakken met schilders tape

6. De zijkanten afplakken met schilders tape

7. Alle randen met een fijne kwast schilderen

8. Daarna met een roller de lambrisering schilderen ( 1 of 2 lagen naar wens)

9. Tape verwijderen

10. Klaar en inrichten maar!

Lambrisering maken peuterkamer

Stap voor stap. Lambrisering in de peuterkamer maken.

 

Nadat ik de lambrisering geschilderd had, ben ik begonnen met het opnieuw inrichten van de wand. Het idee voor een eigen speeltafel op Pepijn zijn peuterkamertje leek me al een langere tijd leuk. Ik heb ervoor gekozen de lange speeltafel die in de huiskamer stond op zijn kamertje te zetten. Deze past qua kleur perfect en doordat de tafel zo lang is oogt de kamer ruimtelijker dan wanneer je een klein tafeltje neer zou zetten. Ik heb het kapstokje dat boven de commode hing weggehaald nu deze geen functie meer heeft. Ik ben op zoek gegaan naar een leuk en stoer alternatief voor aan de muur. Zo vond ik de tekenrol met leren lussen van Handles & More. Deze rol is de perfecte vervanger! Naast het feit dat de tekenrol er super stoer uitziet kan Pepijn ook lekker kleuren op zijn tafeltje. Is de tekening klaar, dan scheur je het papier makkelijk aan de onderste leren band af! Ideaal! Ik heb gekozen voor de kleur vaalgroen. 

tekenrol peuterkamer

Tekenrol (kleur vaalgroen) ophangen in de peuterkamer jongen

 

Afstylen van de peuterkamer

Nu de tekenrol op zijn plek hangt is Pepijn zijn speelgoed aan de beurt. Op de speeltafel heb ik het speelgoed gezet waar hij het vaakst mee speelt. Een oude ijzeren legerkoffer wordt nu gebruikt als opberger voor zijn favoriete knuffels. Als nachtlampje heb ik gekozen voor een wereldbol, deze lamp geeft fijn licht en is ook nog eens super leuk om mee te spelen! Pepijn heeft nu een eigen hoekje in zijn kamer waar hij lekker kan spelen en kan kleuren op zijn tekenrol. Door wat kleine veranderingen en met een minimaal budget is Pepijn zijn kamertje een echte Little Man Cave geworden! 

Jongens peuterkamer

Product info, peuterkamer jongen: Tekenrol | Stoeltje | Rond Kleed | Wereldbol | Ansichten via Petite Louise (belle en boo & Ruth Hengeveld), Kaartje of Kip

Peuterkamer jongen

Product info: Vlaggenlijn num.74 Lidor | Vliegtuig | Tafel zelfgemaakt | Oud stoeltje | Rond kleed

Wereldbol | Ansichten Petite Louise (Belle & Boo en Ruth Hengeveld) en Kaartje of Kip

 

Gastblog door "Styling by Woed"

+ + +

Lees meer blogs van Roos

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen, blog "Kleuterkamer jongen" of de binnenkijker "peuter slaapkamer jongen"

Jongenskamer