Meisjes kinderkamer

Hoe ziet een meisjes kinderkamer er bij ons thuis uit? In 2015 zijn we komen wonen in ons huidige jaren '10 huis. Onze jongste dochter kreeg haar kinderkamer op de 1ste verdieping op het zuiden. Ze boft met een kamer waar nog ornamenten in het plafond zitten. Het is een fijne, ruime kamer met ook nog een originele schouw daarin. De kinderkamer had een geweldige nis waar perfect een bedstede in gebouwd kon worden. Benieuwd hoe we dit aanpakten? Lees graag blog "bedstee bouwen". We kamer er later achter dat in het originele huis op dezelfde plek een bedstee zat. 

 

Meisjes kinderkamer inrichten

Onze dochter haar meisjes kinderkamer zit dus aan de voorkant van het huis. Voordeel; heerlijk zonnig op het zuiden. Nadeel een speeltuintje onder haar raam. In de zomer veel lawaai. We vonden dikke verduisterende mooie gordijnen een must en kwamen bij de prachtige gordijnen TIES 02 van FijnGordijn uit. We verfden 1 muur roze in de kleur C8.05.75 Sikkens en plakten daar maan & sterren muurstickers van Bibelotte op. Daaronder maakten we zelf een wandplankje (kleur E8.40.40 sikkens) wat gebruikt wordt als "opmaak tafeltje". Ideaal om de hoge Mouse Chair van NoFred daaraan te zetten. Handmade pop is gemaakt door MiniMonJet. De blauwe kast is mijn eigen tienerkamer kast (toen al geschilderd in de blauwe kleur). Bureau en zalmroze stoel en poppenbed via Marktplaats. Boven bureau een zelfgemaakt schoolbord (meer info "krijtbord maken"). Wandkast via Sostrene Grene. Boven en in de schouw vintage behang van Swiet.nl. Op de schouw lamp Van Tjalle en Jasper. De vlaggetjes van Maileg komen bij VillaHoera vandaan. Ronde vloerkleed Lion via Jut en Juul.

De deuren van de bedstede zijn op maat gemaakt en geschilderd in L8.10.60 (Histor, donkere binnenkant) en L0.04.78 (Histor, lichtgroene buitenkant). Boven de bedstee hangt de zwaan Odette en gouden sterrenslinger van Lidor. In de bedstee zie je "behang op maat van Kaartje of Kip" (meer informatie hier) en kussen regendruppel via Jut en Juul.