Houten vloer verven
20-3-2020

In dit blog frissen we na 5 jaar de parketvloer weer op. Er zitten diverse beschadigingen op deze houten vloer, aangezien onze oudste wel van haar kamer veranderen houdt. In 2015 kwamen we wonen in ons huidige huis en zijn we in de kinderkamers begonnen met het opknappen van de houten vloeren. In de ene kinderkamer lag een originele houten vloer die we met een vlakschuurmachine geschuurd hebben, zie graag dit blog "kinderkamer vloer".

In de kinderkamer van onze oudste legden we de oude parketvloer van beneden. Deze hebben we met een vlakschuurmachine geschuurd en daarna afgenomen met een ontvetter om hem daarna in een vloerlak te kunnen zetten.

In dit blog frissen we dus na een aantal jaren de parketvloer weer op. We gaan de vloer verven in een grijze kleur die een tikkeltje donkerder is dan de vorige kleur. Deze keer schuren we de vloer met een handschuurmachine.

Let erop dat je altijd schuurt in de lengte richting van de planken. We gebruiken schuurpapier met korrel 120 want de vloer hoeft niet extreem geschuurd te worden. Nadat de vloer geschuurd is nemen we de parket houten vloer af met een ontvetter. Wij gebruiken hiervoor St.Marc (vloeibare verfreiniger).

Van Flexa ontvangen we de Flexa Mooi Makkelijk vloerverf. Het is een verf op waterbasis die zeer snel droogt én een vloerlak en grondverf in 1 is. Wij kiezen kleur ON.00.69 (uit de Sikkens waaier). Met een kwast en roller zetten we gemakkelijk de vloer opnieuw in de verf.

 

Dit is de kinderkamer voordat we de vloer gaan opknappen. De lage plintjes zitten hier ook nog niet in de verf.

Parket vloer verven

Vloerkleed Benio.nl / Bed "Houterbij" (ontwerp Kinderkamerstylist.nl) / Dekbedovertrek Liewood via Saartje Prum /

Kussen Ferm Living via Lidor / Poster Anna Katharina Jansen

 

Hieronder zie je de parket vloer in de nieuwe tint (je ziet bijna geen kleurverschil). Wij zien gelukkig in het echt wel weer een strakke vloer. Ook de vloerplintjes zitten nu mooi in de vloerverf.

Houten vloer verven

 

Op de muur, de antraciet kleur "industrial grey" Flexa / Kastdeur in rood/bruin/roze kleur "C8.25.45" (sikkens) / Op de vloer "Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen" kleur: ON.00.69 (Sikkens)

 

Houten vloer verven

Flexa Mooi Makkelijk Vloeren en trappen / ON.00.69 (sikkens waaier)

 

+ + +

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: "Kinderkamer vloer"

Neem je ook een kijkje op ons Pinterest board? "Vloer inspiratie"

 

Wij maakten ook een mini sfeer filmpje, benieuwd?

- Check hier -

 

Binnenkort gaan we in onze andere kinderkamer de houten vloer in een mooie warme kleur verven!

Vloer