Kinderkamer kerstproof maken
15-12-2016

Gastblog Maaike, Petitefleur - Ik vind dit altijd de leukste tijd van het jaar, heerlijk kaarsjes aan en overal kussens en plaids op de bank om het extra gezellig te maken in huis. Ook vind ik het erg leuk om mijn huis extra feestelijk aan te kleden tijdens de donkere dagen naar kerst toe. Ik weet nog dat ik als kind het ook al zo'n fijne tijd vond. Ik kon uren staren naar alle lampjes in de boom, en ook alle kerstdecoratie die in de boom hing. Van mijn Pake mocht ik af en toe een kerstbal uitzoeken bij de Hema, dat vond ik altijd erg speciaal. En mijn moeder maakte het hele huis gezellig, wat ze nog steeds doet overigens, kortom een hele fijne tijd. Een tijd die ik mijn meiden ook graag meegeef, dus zoeken we ieder jaar samen een kerstballetje uit en hebben de meiden ook een eigen kerstboompje beneden. Nou leek het mij leuk om dit jaar de kamers van de meiden ook een beetje te versieren.

 

Kinderkamers met kerstversiering

Ik begon met het ophangen van de pastel wanddecoraties van Meri meri, via "Kunstenklieder.nl", deze geven meteen een extra feestelijk gevoel en door het gouden randje ook een kerstgevoel. Ik heb ze bevestigd met masking tape op de achterkant. Voor de grote decoraties heb ik wel spijkertjes gebruikt. Sowieso heeft Meri meri ontzettend veel hele leuke kerstversieringen. Ze hebben ook hele leuke "kerstballen" voor in de kinderboom.

Fleursdamelie styliste kinderkamerstylist

Amelie heeft ook een eigen kerstboompje op haar kamer gekregen, een mooie witte met gekleurde balletjes en lampjes. Daar is ze nogal druk mee, balletjes in de boom, balletjes uit de boom. Wat dat betreft heeft ze de genen van haar moeder gekregen. Het is wel belangrijk dat het plastic balletjes zijn, want er valt er wel af en toe een op de grond.

Kerst kinderkamerstyling Fleursdamelie

Kerst zelfmaker

Een leuke kersttoevoeging op de kinderkamer zijn ook de verschillende gekleurde kerstboompjes die je vaak vindt bij de Lemax huisjes en treintjes bij het tuincentrum. Door ze te bleken kan je ze heel mooi pastel krijgen, en vervolgens zou je ze zelfs in iedere gewenste kleur kunnen spuiten. Maar ik vond knalroze kerstboompjes bij mijn tuincentrum en heb deze gebleekt tot een mooie pastelkleur roze. Ideaal op een meidenkamer. De groene boompjes zijn ook prachtig om te bleken, dan krijg je hele mooie kleurverschillen. Het bleken gaat als volgt: vul een emmertje met 1 glas dikbleek en doe daar 2 glazen water bij. Nu is het afwachten, let wel goed op want het kan vrij snel gaan. Spoel de boompjes daarna goed uit, anders blijft de bleek werken en worden je boompjes langzaam wit.

Fleursdamelie blogger kinderkamerstylist.nl

En als laatste heb ik natuurlijk veel lampjes toegevoegd, die geven meteen dat fijne kerstgevoel. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!

Pastel kerst kinderkamer fleursdamelie

* * *

Misschien vind je dit kerst blog ook leuk om te lezen

"Kerst Kinderen" (2020)

"Kerst styling kinderkamer"​ (2016)