Babybedje opmaken
16-10-2020

Gastblog door ElinaBabybedje opmaken - Wat leuk om weer een nieuwe blog te schrijven voor Kinderkamerstylist! Inmiddels is er heel veel gebeurd en ben ik voor de tweede keer trotse moeder geworden. Fedde heeft er een lief zusje bij gekregen: Fien Lizzy. We zijn helemaal in de wolken! Ik zit dus weer volop in de baby-modus! Het leek me heel erg leuk om daar de komende blogs iets mee te doen. Een tijdje terug schreef Jolien dit leuke blog over het combineren van beddengoed in de kinderkamer. Via Instagram krijg ik regelmatig vragen over het beddengoed in de wieg en het ledikant van Fien. Daarom ga ik je graag laten zien hoe je baby beddengoed leuk kunt combineren. Maar belangrijker nog: ik vertel ook hoe je je babybedje op een veilige manier kunt opmaken.

Babybed opmaken

Foto @miriamhoekstra | Beddengoed: Witloff for Kids

 

Babybedje veilig opmaken

Je kindje veilig laten slapen stopt niet bij een goed bedje en matras. Het bedje veilig opmaken is zeker zo belangrijk. Waar moet je op letten? Maak een babybedje altijd strak op. Stop het beddengoed stevig in onder het matrasje. Maak het bedje verkort op. Je baby kan namelijk naar beneden in het bedje schuiven en met het hoofdje onder de deken komen. Wanneer je baby met de voetjes bijna bij het voeteneind ligt, mag het laken en dekentje tot de schoudertjes komen. Het hoofdje van je baby ligt dan ongeveer halverwege het bedje. Gebruik geen dekbed, maar een los laken en een deken. Vouw een dekentje niet dubbel, om warmte stuwing te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een deken van katoen of wol.

 

Baby beddengoed

In welke volgorde maak je een babybedje nu precies op? Als eerste gebruik je een moltonhoes om het matras heen. Daaroverheen gaat een gewoon hoeslaken. Tip: De meeste hoezen voor het aankleedkussen hebben dezelfde maat als het matras van een wiegje. Deze hoezen kun je daardoor ook gebruiken als hoeslaken voor je wieg. Maar ook andersom is een optie! Zie je een leuk wieg hoeslaken die helemaal past in je babykamer? Dan is de kans groot dat deze ook om te aankleedkussen past. Op de plek waar het hoofdje komt te liggen, kun je een dubbelgevouwen hydrofieldoek neerleggen. Dit vangt spuug en kwijl op, waardoor je niet iedere dag het bedje hoeft te verschonen. Vouw de doek goed om het matras heen. Ook van hydrofiel doeken zijn volop mooie kleurtjes en printjes verkrijgbaar. Leg het laken met de mooie kant naar beneden op het matras. Daaroverheen leg je de deken. Laat het lakentje 20cm boven de deken uit steken. Vouw vervolgens het lakentje terug over de deken heen. De deken en het laken vouw je goed om en onder het matras, zodat het stevig vast ligt.

Tip: wist je dat je ook een grote hydrofieldoek kunt gebruiken als wieglaken? Hydrofieldoeken zijn vaak heerlijk zacht en zijn verkrijgbaar in veel leuke printjes.

Babybedje opmaken

Foto: @elina.styling | Hoeslaken: Aankleedkussenhoes Fauna van Garbo & Friends via Jut & Juul | Lakentje: Organix XL Cloth Play at Slaep (kleur Sand) | Gebreid dekentje: Tuutsjes  | Co-sleeper: Bednest

 

Babybeddengoed

Foto Bibelotte door Elinastyling

 

Combinaties maken

Nu je weet wat je nodig hebt voor het opmaken van een babybedje, laat ik je graag zien waar je mooi beddengoed voor je kindje kunt shoppen. Je kunt eindeloos combineren met mooie printjes en kleuren, die je laat aansluiten bij de kleuren van je babykamer. In deze blog deel ik een paar mooie combinaties met je!

 

Baby beddengoed

Baby beddengoed stoer: 

1. Hoeslaken Jut & Juul 2. Babybeddengoed Jut & Juul 3. Lakentje Mies & Co 4. Babybeddengoed via Tuutsjes 5. Baby dekentjes 6. Saartje Prum baby knuffel 7. Lidor baby beddengoed 8. Baby beddengoed via Grasonderjevoeten 9. Baby beddengoed Saartje Prum 10. Beddengoed via Jut & Juul 11.Hydrofiele luiers via Lidor

 

Opmaken babybed

Baby beddengoed lief:

1. Hoeslaken Jut & Juul 2. Babykamer beddengoed Saartje Prum 3. Baby beddengoed 4. Mooie hydrofiele doeken "mevrouw aardbei" 5. Babybeddengoed hvid 6. Babykamer decoratie Lidor 7. Babybeddengoed Lidor 8. Babybeddengoed 9. Beddengoed via Mies & Co 10. Babykamer via Jut & Juul 11.Hydrofiele luiers via Lidor

 

+ + +

 

Vind bij onze "beddengoed" webshops nóg meer (baby)beddengoed

Beddengoed