Beddengoed kind
8-9-2020

Op mijn insta stories vroeg ik waar jullie willen dat ik over blog. 1 van de antwoorden was "Bedlinnen. Je combineert het altijd zo leuk en tips voor adresjes ook fijn". Super. Ik vind dit ook erg leuk. Ik heb meerdere mappen op mijn computer staan met ideeën wat ik misschien ooit nog zou willen. Daar staat "een boek vol met de mooiste kinderkamers" (!) maar ook "ontwerpen van beddengoed", en dan met name mix and match kinderbeddengoed ideeën. Dus hoeslakens, overtrekken, kussenslopen & plaids met verschillende printjes die samen een heerlijk bont en sfeervol geheel vormen. Al jaren combineer ik dekbedovertrekken met sloopjes van een andere set. Ook leg ik er graag een vintage sloopje bij (via Marktplaats gevonden) en aan het voeteneind ligt altijd een plaid met weer een andere kleur of patroon. 

 

Mix and match kinderbeddengoed

Eindelijk ontstaat er op kinderbeddengoed wat meer speelsheid. Hoeslakens worden met printjes aangeboden en op instagram zie ik ook vele baby-, peuter- en kinderbedden die voorzien zijn van verschillende printjes beddengoed. Veel merken spelen hier al fijn op in en verkopen ook voorbeeld "setjes" met een hoeslaken met print en een andere print op het dekbedovertrek kind. In dit blog zal ik een aantal tips geven over het combineren van beddengoed. Hieronder zie je een foto (links) met uitbundige prints bij elkaar! Ik smul daarvan. Zo ziet mijn mapje "droom kinderbeddengoed" er op mijn computer ook ongeveer uit. Het is het beddengoed van Society of Wanderers. Ik denk voor velen iets te wild, al deze prints bij elkaar :-) En het kan ook absoluut iets minder, maar mij inspireert het in ieder geval wel.

Beddengoed kind

Mix and match beddengoed kind Society of Wanderers | Midden Plaid boven H&M, hoeslaken ruit (camomile London) Saartje Prum | Overtrek streepje The Love Label

 

Kinderbeddengoed combineren

Hoe combineer je verschillende printjes kinderbeddengoed bij elkaar? Als je het mij vraagt combineren bloemetjes, strepen, ruiten en effen het beste bij elkaar! Dat is tip 1.

Wanneer je een overtrek kiest met een gekleurde illustratie (bijvoorbeeld het beddengoed van Studio Ditte, foto links of Bibelotte, foto rechts) dan kan je daar perfect een hoeslaken met print onder leggen en een effen plaid of deken erbij. Het handige is dat Studio Ditte & Bibelotte op deze mix and match beddengoed trend inspelen en dekbedovertrekken én hoeslakens online verkopen die je met elkaar kan combineren. Een plaid of deken in een mosterd gele kleur of mintkleur (zie foto van Bibelotte hieronder) zou bij beide mooi staan!

Kinderbeddengoed combineren

Kinderbeddengoed Studio Ditte | Kinderbeddengoed Bibelotte

 

VOORBEELD MIXEN BEDDENGOED

Hieronder toon ik een aantal bloemetjes, ruiten, en effen stoffen in hoeslakens, plaids, en overtrekken van verschillende merken zodat je kan zien wat het met elkaar doet. Ik heb hier gekozen voor wat donker groen, zwart/wit, roest en okergele kleuren die je nu veel online ziet staan. Ondanks de verschillende prints matcht het allemaal goed met en bij elkaar.

 

Dekbedovertrek kind

Mix and Match kinderbeddengoed | 1. Hoeslaken Lidor (garbo friends floral | 2. Hoeslaken ruit Saartje Prum (Camomile London) 3. Hoeslaken (baby en peuter) Jut & Juul (Mies &Co) 4. Plaid H&M home 5. Peuter dekbedovertrek The Love Label 6. Plaid 100 x 140 Lidor (Garbo Friends) 7. Dekbedovertrek kind 140 x 200 Saartje Prum (Ferm Living) 8. Sloop Saartje Prum (Gabrielle Paris) 9. Hoeslaken Bibelotte

 

Okay, ik bleef hierboven vrij veilig met het combineren van beddengoed. Maar, zo kan het ook!

Kies bijvoorbeeld een prachtig heldere kleur hoeslaken (de helder blauwe vond ik bij Cyrillus maar heb ik bijvoorbeeld ook wel eens gezien bij Ikea).

Kies een dekbedovertrek met bloemetje in een bijzondere kleurstelling. Zet daar een kussen (of 2) met hele andere heldere kleur weer bij en maak het af met een chique sierkussen.

Hoe vind je dit?

 

Dekbedovertrek kinderen

Kinderbeddengoed mix alla Kinderkamerstylist | Al het beddengoed plukte ik uit de shop van Saartje Prum.

- Overtrek Konges Slojd / Ruiten sloop La Cerise sur le gateau / sierkussen Ferm living -

Hoeslaken vond ik online bij Cyrillus.

Voor welke stijl ga jij?

 

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen 18 x beddengoed hoekjes in kinderkamers! Mega veel dekbedovertrek inspiratie

 

Beddengoed