C8-05-75

Een sobere, en daardoor stoere en rustige roze kleur, de C8.05.75 van Flexa, muurverf creations. Wij gebruiken deze kleur in onze dochter haar kamer op het zuiden. Ik zocht naar een roze kleur die niet te zoet is, meer een "poederroze", maar niet té poeder. Het is een hele fijne roze kleur die heel veelzijdig is vind ik. Wanneer het buiten donker is toont het z'n stoerdere kant en wanneer de zon er flink op staat vind ik het een warmere uitstraling geven. Hieronder op de foto's probeer ik de sfeer van deze mooie C8.05.75 te laten zien.

C8.05.75 Sikkens

Je kan deze ingetogen roze goed combineren met warme kleuren in accessoires (zoals de Oilily poster).

 

Roze meisjeskamer C8.05.75

Een manier om een roze muur niet té zoet te laten lijken is het te combineren met bijvoorbeeld een stoer linnen (of linnen-look gordijn). Wij kozen voor gordijn TIES02.

of een kast of bijvoorbeeld wandplank te verven in een opvallende kleur. Wij verfden de wandplank in een contrasterende kleur (E8.40.40)

De design stoel met oren van NoFred past perfect bij het spiegeltje met oren (cyrillus). Ik hou ervan om te schilderen maar laat ook altijd een aantal

meubels onbewerkt. Of blank gelakt. Dit vanwege de warme uitstraling die een houtnerf geeft.

De kast verfde ik in mijn tienerjaren al in die blauw/grijze kleur. Ik weet helaas niet meer welke code ik gebruikt hebt.

 

Hieronder zie je de kleur C8.05.75 bij felle zon. De poederroze kleur, kleurt hier warm op.

C8.05.75 sikkens roze

Plankje hierboven is geschilderd in E8.40.40. Poster Marta Abad Blay. Muurstickers Bibelotte.