Vintage kinderkamer
25-7-2017

Gastblog door Roos Eldering - Zoals jullie wellicht wel weten ben ik gek op vintage en industriële items! Ik gebruik deze stijlen niet alleen in mijn woonkamer maar ook op de kinderkamers van Lotte en Pepijn. Lijkt het jou ook leuk om met deze stijlen aan de slag te gaan? Hieronder vertel ik jullie wat meer over deze twee stijlen en hoe je ze het beste kunt combineren. Lezen jullie mee?

 

Vintage kinderkamer

Deze term hoor je meer en meer, maar wanneer is iets vintage? Als we over ‘vintage’ spreken hebben we het over authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Het “stoffige” imago van vintage items is gelukkig niet meer van deze tijd. In steeds meer interieurs en dus ook kinderkamers zie je spulletjes vanuit het verleden terug. Het leukste vind ik persoonlijke vintage items, zoals de commode waar je vroeger zelf als kind op gelegen hebt, of die schattige schoentjes waar je je eerste stapjes op liep. Maar ook gevonden schatten van een rommelmarkt of de kringloop kunnen een mooi plekje krijgen op een kinderkamer. Al deze items geven een kamertje meer karakter en beleving. Tip! Ga eens bij je ouders op de zolder struinen of nog beter, bij je opa en oma. Wie weet welke toffe vintage vondsten je doet voor de kinderkamer!

vintage kinderkamers

 

Industriële kinderkamers

In veel interieurs zie je de industriële stijl terug. Maar deze stijl is ook super leuk voor een kinderkamer. Waar moet een industrieel item aan voldoen voor op een kinderkamer, en hoe pas je deze stijl toe? Een industrieel item is gemaakt van ruwe materialen en heeft een ongepolijste uitstraling. Denk aan een originele fabriekslamp, een authentieke lockerkast of een robuuste werkbank die je als commode kan gebruiken. Al deze items passen binnen de fabrieksstijl die een industriële uitstraling hebben. Tip! Wil je deze items gaan gebruiken, hou wel rekening met de veiligheid van je kindje. Pas op met scherpe randen of hoeken. Schuur houten items licht op om splinters te voorkomen.

 

Industriele kinderkamer

 

Vintage en industrieel combineren

De doorleefde look van industriële items past perfect bij de vintage stijl. Waar vintage spullen vaak warmte en persoonlijkheid geven aan een ruimte, bieden industriële materialen, door hun harde en stoere uitstraling, een mooi contrast. Om toch een frisse uitstraling te houden als je deze stijlen gaat combineren is het fijn om de basis licht te houden. Vintage en industriële items komen extra mooi uit tegen een witte muur of vloer. Durf je een stapje verder te gaan? Dan kan je er altijd voor kiezen een gedeelte van het kamertje een kleurtje of mooi behang te geven om de ruimte nog knusser en gezelliger te maken.

Tip! Wat ook erg leuk is is om een paneel te verven of te behangen. Deze verplaats je makkelijk en wil je een keer wat anders, is het makkelijk aan te passen! All the way? Kies dan een “volwassen” behang in vintage stijl voor in de kinderkamer. Je zal zien dat de combinatie met kinderspulletjes een erg speelse combinatie is die erg goed werkt! Hopelijk heb ik jou enthousiast gemaakt voor het gebruik van een vintage en industriële sfeer in jullie kinderkamers! Veel plezier met stylen! Lieve groetjes Roos.

Kinderkamer industrieel

Productinfo vintage kinderkamer: Lockerkast, rieten koffertje, ijzeren trapje, 2 x plantenmand en maanlamp via @ByWoed | ABCposter | Postzak & vlaggenlijn | Kaart met beer | Klembord ikea | Viskussen | Mintkleurig kussen en rond kleed kwantum | Beermagneet | Overig privebezit

 

Hieronder nog wat leuke inspirerende kamertjes in vintage en industriële stijl.

Kinderkamer vintage

Inspiratie foto's. Li boven via Niinan unelmia | Foto re boven VTWonen | Foto li onder &SUUS | Foto re onder Mokkasin

+ + +

 

 

Vintage kinderkamer