Unieke kinderkamers
26-9-2018

Hét opvallende item in de babykamer of kinderkamer. Voor mij een must. Ik hou ervan. Er móet iets aan een kinderkamer toegevoegd worden waar ik door verrast wordt. Iets wat opvalt, misschien een beetje uit de toon valt en daardoor ineens de babykamer of kinderkamer uniek maakt. Wat wel belangrijk is, dit opvallende item (hoeft trouwens niet perse een ding te zijn) moet wel "kloppen", als je begrijpt wat ik bedoel. Het moet de rest van het interieur doen stralen en ophalen. Een voorbeeld is een porseleinen knopje in de vorm van een dier op een lade, of een industriele tafellamp die je vond op een antiek marktje, die (bijna) niemand anders heeft. Maar het hoeft niet persé een vintage item zijn. Ik kan ook verrast worden door het gebruik van verschillende materialen in combi met bijzonder behang of door een illustratie aan de muur waarvan ik de illustrator nog niet ken of waarvan het kleurgebruik heel verrassend is.

 

Een unieke kinderkamer creëren

Ik laat hieronder een aantal voorbeelden zien die ik vond op Pinterest of wat ik in onze kinderkamers heb toegevoegd. Ik zal eronder uitleggen wat er opvallend aan is en hoe jij dit zelf thuis eventueel kan toepassen.

Unieke kinderkamers

Foto links: Unieke kinderkamer door Feestrijk. Het bovenblad van het Gispen buro is geschilderd in een opvallende kleur en de illustratie valt op! Foto rechts boven een bijzondere illustratie door Aniek Bartels. Prachtig in combinatie met de kleuren erachter (diep blauw en vergrijsd oud roze). Foto rechts onder gevonden op Pinterest. Ga op zoek naar bijzondere porseleinen kast- knopjes en verfraai daar een ladekastje mee! Ook opvallend zijn de verschillende kleuren van de lades.

 

Unieke kinderkamer details

Unieke kinderkamer details kunnen ook slingers zijn zoals bijvoorbeeld de "handmade" dierenhangers van Wolkom Home (foto links). Rechts op de foto zie je een slinger die het schoolbord verfraaid maar ook vintage behang. Ik ben zelf o.a. fan van vintage behang omdat je hetzelfde patroon niet snel bij een ander tegenkomt. Daarnaast  word ik vaak verrast door de verrassende kleurencombi's van zo'n oude behangetje.

 

Unieke meidenkamer

Foto links Unieke kinderkamer print door Aniek Bartels. Toffe print maar ook de kleuren erachter inspireren me. Foto rechts vond ik op Pinterest. Ga eens op zoek naar bijvoorbeeld zo'n opvallende schemerlamp op Marktplaats.

Sinds kort deel ik af en toe op mijn Pinterest board "Marktplaats" vondsten omdat ik weet dat niet iedereen een neus heeft voor mooie, vintage spullen. Houd dus mijn Pinterest in de gaten zodat je zelf zo'n item toe kan voegen aan de kinderkamer. Een paar voorbeelden van opvallende producten zijn; vintage (bloemen) behang, een vintage vloerkleedje, porseleinen knopjes bijv in de vorm van een dier (bevestig aan een ladekastje).

 

Unieke kinderkamer

Een kijkje in de kinderkamer van mijn dochter. Ik koos een print van Anna Katharina Jansen vanwege de kleur. Deze spat lekker van de muur af. De strepen heb ik ooit zelf op de muur geschilderd want ik wilde een wat nonchalantere look. Ik maakte het af met her en der een muursticker strikje. Het buro wat je ziet hebben we zelf gemaakt met een losse poot van de Sostrene Grene en een underlayment plaat die we op maat gemaakt hebben. Links (niet op de foto) steunt het euro op een Ikea ladekast (grote wens van onze dochter).

 

Unieke kinderkamers Kinderkamerstylist

Foto links Klik d'oeil De materialen en de kleurkeuzes bij elkaar vind ik verrassend. Zie je dat je niet perse een blauwige tint op de muur hoeft aan te brengen bij een behang met blauwe kleuren? Juist door gebruik van meerdere materialen en kleuren is deze kinderhoek weer 1 geheel. Foto rechts via Coming Kids. De muur is erg tof gedaan (bij het hoofdeind van het bed). De muur is verdeeld in vakken en daarna in 1 kleur geschilderd. Lekker opvallend en heel eigenwijs!

+ + +

Nieuwe opvallende items vind je vaak bij onze categorie "handmade". Deze handgemaakte items verschillen bijna altijd per product wat het al snel een opvallend item maakt.

Unieke kinderkamers