Tweedehands kasten
13-5-2019

Via Instagram vroeg ik mijn volgers wat ze graag (meer) willen zien op Kinderkamerstylist.nl. Daar ontving ik meerdere antwoorden op. 1 daarvan was, "Marktplaats tips". Vandaag richt ik mij in dit blog op tweedehands kasten. Ik heb een aantal antieke kasten voor mijn kinderkamers gekocht via Marktplaats. Ik raad het jou ook aan als je op zoek bent naar een unieke, betaalbare tweedehands kast. Ik ga je vertellen over zoekwoorden, maar ook waar je nog meer op moet of kan letten bij aanschaf van een 2dehands kast.

Tweedehands kasten kopen

Ik ga je helpen bij het zoeken naar een sfeervolle, antieke tweedehands kast. Persoonlijk houd ik het meest van dat soort kasten. Ze hebben veel uitstraling. Dit komt door lijstwerk, soms bijzondere uitsnedes of authentieke andere details. Deze kasten kan je ook omschrijven als "meidenkast" (iets kleiner formaat) als "dienstbode kast" "biedermeier kast" "brocante kast" "antieke kast". Dit zijn direct "zoekwoorden tips" (ik zal ze linken voor je naar Marktplaats).

 

De biedermeier kast (zoals te zien op foto's hieronder) wordt veel aangeboden op Marktplaats. Ook verkeerd geschreven, dus zoek ook naar "biedermeijer" of "biedemeier". Je kan in Marktplaats aangeven hoeveel kilometer je van huis wilt zoeken. Weet ook dat als je een zoekopdracht geeft je ook heel veel advertenties van grotere bedrijven gaat zien. Vaak zijn de tweedehands kasten daar duurder.

Wanneer je een zoekopdracht hebt ingevuld bij Marktplaats (je hebt bijvoorbeeld op 1 van de linkjes hierboven geklikt) dan zie je daarna ook bij "aangeboden sinds" 4 opties, namelijk "vandaag" "gisteren" "een week" en "altijd". Ik kies altijd eerst voor "een week" zodat ik de meeste advertenties er dan al uit gefilterd heb. En ik vaak betere prijzen zie.

 

Onder de foto's ga ik verder met tips voor het kopen van "tweedehands kasten".

Tweedehands kasten

Links mijn 1ste gekochte Marktplaats kast in 2008. Hier hadden we nog niet het budget voor een oude kast in perfecte staat. Op dat moment was het belangrijker voor ons dat de tweedehands kast schoon was en boven kon komen (twee trappen omhoog). Je ziet dat zelfs een niet perfecte kast al genoeg uitstraling geeft! Rechts mijn tweede gekochte kast in 2010. Na lang zoeken voor een kleine prijs een supermooie kast gevonden. We hebben hem zelf roze geschilderd (2010).

 

Marktplaats tips voor het kopen van een tweedehands kast:

- Wanneer je een mooie tweedehands kast gevonden hebt ga je uitvinden of de kast echt zo mooi is als je denkt. Bekijk goed de foto's. Staan er ook foto's van de binnenkant van de kast? Belangrijk te informeren in welke staat de kast is!

- Informeer of de kast houtworm heeft? Zo ja, laat maar zitten. Tenzij jij veel ervaring hiermee hebt en de tijd om dit probleem op te lossen.

- De geur. Voor in de kinderkamer wel belangrijk. Bijvoorkeur koop je een tweedehands kast van iemand die hem zelf in zijn interieur had staan (dus niet in een schuur). De kans is groter dat de kast vrij van houtworm of vervelende geuren is.

- Hoe ziet de binnenkant van de kast eruit? Hang of leg? Is dit wat jij wilt?

- Sluiten de deuren goed? Let daar goed op als je dit belangrijk vindt. Ik heb ooit een kast gekocht zonder sleutel en deuren die niet perfect sloten (foto hierboven, links) maar verder prima schone kast en daardoor betaalbaar. Het is maar net wat jij zoekt! Een aantal jaren later had ik meer budget en vond ik dit wel belangrijker.

- Moet de kast naar een bovenverdieping? Vraag nauwkeurig de maten. Of ga op zoek naar een "demontabele kast"!

- Is de verkoper betrouwbaar? Daar kan je op een paar manieren (al een beetje) achterkomen. Ik kijk als 1ste vaak naar wat de verkoper nog meer op Marktplaats heeft staan. Vaak krijg je dan al een beeld van diegene. Soms staan er ook al sterren of ervaringen bij de advertentie, kan je ook naar kijken. Staat er 1 advertentie en geen eerdere waardering? Dan ga je mailen voor meer informatie over de 2dehands kast met de verkoper en merk je ook snel of je met de verkoper op 1 lijn zit.

- Voelt alles goed? Heb je genoeg info? Je kan de verkoper ook vragen extra detail foto's te maken. Bijvoorbeeld van de zijkant zodat je ziet of de deuren van de kast niet krom staan. 

- Helemaal blij met wat je ziet en welke info je hebt gekregen? Ga dan onderhandelen! Je mag altijd afdingen (mijn sport). Je merkt snel genoeg of de verkoper daar open voor staat!

 

Hieronder zie je onze trots, onze "kuifkast". Gevonden na onwijs lang zoeken op Marktplaats voor een hele scherpe prijs. De kast is demontabel (demontabele kast) wat we nodig hadden omdat we de kast op onze zolder werkplek gebruiken (twee trappen omhoog). We hebben hem geschuurd en geschilderd.

2dehands kast

Kuifkast

 

Ik hoop je hiermee wegwijs te hebben gemaakt in de wereld van Tweedehands kasten kopen op Marktplaats.

Heel veel plezier en succes naar de zoektocht van jullie unieke kast!

 

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact