Tienerkamer meisjes
20-8-2020

Ik vind het zo leuk om me meer te verdiepen in tienerkamers! Ik denk ook een gebied waar ik jullie tieners hopelijk ook best wat inspiratie kan bieden. Ik schrijf vandaag een blog voor de tienermeiden. Normaal schrijf ik meer algemeen en kan je uit de meidenkamers ook veel tips pikken voor de jongenskamers. Bij dit "tienerkamer meisjes" blog zie ik dat ik behoorlijk meisjesachtige foto's (met ook illustraties met meisjes etc) had verzameld. Vandaar even zo. Binnenkort meer tienerkamer inspiratie!

tienerkamer meisjes

Room divider (bron?) | Ixxi (dreams dreams dreams) | Kaptafel Bloominspiration | Kast en kunst via BoligMagasinet | Bed Auping

 

De tienerkamer inrichten

Waar start je mee. Ik denk dat de functies van een tienerkamer voor de meeste tieners ongeveer gelijk zijn. Slapen, studeren en chillen. Daarnaast is het tof om iets met de interesses van de tiener te doen in de tienerkamer. Je kan denken aan een sport, of interesse zoals mode, of spiritualiteit (stenen) etc. Soms is daar echt ruimte voor nodig (muziek instrument), soms kan je een hobby ook op een creatieve manier verwerken in de tienerkamer (maak een kapstok van een skateboard, of hang een tof vintage surfplank aan de muur). De keuze voor de materialen (gordijnen / dekbedovertrek / stoffering stoel) laat zien dat deze kamerbewoner niet een heel jong kind meer is, hier kan je meer volwassen keuzes in maken. 

 

Mocht je de ruimte hebben dan is een (slaap) bank wel een heel leuk idee. Om gemakkelijk vrienden te laten slapen en om na school even op je bank te ploffen en bij te komen van alles en je mobiel te checken. Ook om een extra gezellige hoek te hebben om lekker bij te kletsen met vrienden. In het hoekje van de bank kan je wat meer los gaan met gezellige foto's, ansichten, entree tickets, etc 

Tienerkamer idee

Een gezellig hoekje in een tienerkamer Beeld links Illustratie Madame Lolina | Beeld rechts Krisje Klootwijk (insta)

Tienerkamer bureau

Rondom het tienerbureau is een rustige omgeving fijn. Minder afleiding is daar een must. Net zoals genoeg ruimte voor een laptop. Denk ook om een goede stoel voor een goede actieve zithouding. Een room divider zou ook een idee kunnen zijn om de tienerkamer op te splitsen in slapen / chillen / ontspannen. Je verzet gemakkelijk het kamerscherm zodat je tiener rustig kan studeren zonder afgeleid te worden van de chillhoek en of alle kleding wat rondslingert etc. 

Tienerkamer meisjes bureau

Voorbeeld tienerkamer bureau's Coming Kids, ps zorg wel voor een goede bureaustoel (niet een kruk)

 

Afhankelijk van je budget maak je de keuze voor de tienerkamer meubels. Wanneer je de ruimte hebt is een twijfelaar of tweepersoonsbed meestal een wens van een tiener. Je kan een nieuw bed kopen of op Marktplaats mooie tweedehands bedden vinden. Ook bij de keuze van het bureau kijk je naar de ruimte en naar het budget. Je kan eventueel zelf een tienerbureau maken met bijvoorbeeld ladekasten van de Ikea en een grote plank als bureau blad.

Tienerkamer meisjes

Ik ontdekte op de site van Auping (foto links) dat je daar een geweldig tienerkamer bed kan samenstellen (twijfelaar en tweepersoons) Kies kleur frame, hoofdbord, pootje etc! Hoe tof!

Wij kozen voor een maatwerk bed (foto rechts).

Posters tienerkamer

Natuurlijk is dit afhankelijk van de interesse van je tienerdochter! Bij de ene tiener zijn het paardenposters, bij de andere film posters of kunst posters of lekker rebelse posters! Een ixxi zou ook een tof idee zijn. Kies bijvoorbeeld een afbeelding uit de stijl "modern" of een hele mooie eigen foto, of meerdere foto's daarop. 

Posters tienerkamer

Voorbeeld IXXI muurdecoratie

 

Aangezien het een behoorlijk meisjesachtig tienerkamer inspiratie blog geworden is, moet er natuurlijk ook nog een make-up hoekje bij! Afhankelijk van de ruimte kies je voor een echte make-up tafel of, (zoals in ons geval) een ladekast (waar ook vele andere spullen in opgeborgen kunnen worden) en een plekje bovenop voor make-up en een spiegel.

Meisjeskamer tiener

Links eigen foto | Rechts make up tafel via Bloominspiration

Tienerkamer hoekjes

Dit vind ik ook zo'n leuk idee. Creëer al een beetje het "op jezelf wonen" gevoel met een kapstokje en zo'n roomdivider waar je ook spullen aan op kan hangen. De beschrijving vind je online op de site van de Karwei.

Tienerkamer meisjes

Tienerkamer idee via de Karwei

+ + +

Meer tienerkamer inspiratie vind je op onze Pinterest pagina "Tienerkamer"

Tienerkamer        Meisjeskamer