Schoolkaart Nederland
3-8-2016

Aangezien veel Nederlandse kinderen nu op vakantie zijn in Nederland of in het buitenland leek het me een leuk moment om iets te doen met de "schoolkaart van Nederland". Je ziet de vintage wereldkaarten en landkaarten al een tijdje in het interieur beeld. Vaak in de jongens- of speelkamer. Maar wist je dat er ook hele fijne nieuwe ontwerpen van "de schoolkaart Nederland" voor jongens en meiden zijn? Met dit blog wil ik dat laten zien.

 

Hoe vind ik een geschikte schoolkaart van Nederland?

Voor nieuwe schoolkaarten van Nederland kijk je bij webshops zoals "Little and Pure" of bijvoorbeeld bij "Little small". De schoolkaarten komen extra mooi uit aan een houten ophangsysteem. Zo hingen de schoolkaarten vroeger ook in de klassen! Via Google vond ik een mooie illustratie van Nederland wat komt uit het boek "Atlas". Prachtig boek over de wereld om te hebben en door te bladeren en veel van te leren. Alleen de pagina via Google uitprinten kan ook. Geen hoge kwaliteit, maar prima om als A4 in te lijsten.

Schoolkaart Nederland

Bladzijde uit het boek "Atlas" met een schoolkaart van Nederland | Schoolkaart Nederland (in roze of blauw in vele formaten)

Schoolplaat Nederland nieuw

Links "Nieuwe Schoolplaat Nederland" incl houten hanglijst | Rechts vintage schoolplaat via Marktplaats

Mooi blijven natuurlijk de vintage schoolkaarten. Vind ze op Marktplaats via de termen "schoolkaart Nederland" of bijvoorbeeld "schoolplaat Nederland". De schoolplaten zijn er in diverse groottes maar ook in verschillende kleuren te vinden.

Vintage schoolkaart Nederland

Afbeelding hierboven vond ik via Pinterest "retro schoolkaart Nederland"

Schoolkaart Nederland kinderkamer

Een mega grote kaart van Nederland. Foto via Pinterest door Binti Home en thuis bij Antoinette (zie hier haar speelkamer)