Planeten kinderkamer
11-6-2018

Gastblog door Elina - Omdat wij begin dit jaar de sleutel hebben gekregen van ons nieuwe huis, ben ik volop bezig met het verzamelen van interieur-inspiratie. Misschien nog wel het meest voor de kamer van onze zoon Fedde. Het duurt nog even voor zijn kamertje klaar is (we zijn nog volop aan het verbouwen), maar alvast ideeën opdoen kan geen kwaad toch? ;)

Tijdens mijn speurtocht naar een mooi vloerkleed, kwam ik opvallend veel kleden tegen met het thema ‘planeten’. Wat zijn er veel mooie exemplaren! Niet alleen de vergrijsde kleuren en de prints zijn erg mooi, maar ook vind ik het thema ‘planeten’ heel stoer voor kleine mannen!

 

Planeten kinderkamer

Informatie "planeten kinderkamer" vloerkleden | 1. Kleed sterren 2. Kleed sterren grijs 3. Kinderkamer planeten kleed 4. Planeten kinderkamer kleed 5. Rond speelkleed planeten 6. Rond kleed ruimte 7. Vloerkleed planeten

 

Tips, inrichten kinderkamer planeten

Ben je ook van plan je kinderkamer een make-over te geven? Dan kan het heel fijn zijn om te denken in een thema. Het geeft je een houvast en het helpt je makkelijker een eenheid te creëren. Ook voor je kind werkt een thema heel prettig: het is herkenbaar, prikkelt de fantasie en kan heel goed aansluiten bij zijn of haar belevingswereld. Er schuilt alleen één gevaar in een thema kinderkamer: het kan onwijs druk worden, én.. wat als je kind het na een tijd niet meer leuk vindt? Zorg daarom altijd dat de basis van de kamer rustig is, of makkelijk aan te passen. Een behangetje is bijvoorbeeld heel leuk, maar houdt het dan bij 1 muur. Of behang losse panelen die je weer kunt wisselen. Een kinderkamer met een thema kan heel tijdelijk zijn, dus een paar leuke items in een goede basis werkt het beste. Vaak zijn een aantal accessoires al voldoende om een thema neer te zetten. De fantasie van je kind vult de rest in! Ik geef je een aantal suggesties voor de mooiste vloerkleden en accessoires in het thema ‘ruimte’. Je kleine man voelt zich een echte astronaut tussen de sterren, planeten en raketten!

Kinderkamer planeten inspiratie

Thema-kinderkamer        Jongenskamer