Marktplaats vloerkleed
20-5-2019

Vaak te zien op mijn foto's een "Marktplaats vloerkleed". En zo onwijs veel vragen ontvang ik erover. Daarom deel ik vandaag graag mijn tips en bevindingen. Je kan wel zeggen dat ik inmiddels een zwak voor dit soort vintage kleden heb. Omdat ze zo uniek zijn (qua kleurencombi's en patronen), en direct zo onwijs veel persoonlijke sfeer geven. 

Vandaag dus mijn "marktplaats vloerkleed" blog met zoek-termen tips maar ook met mijn (niet altijd positieve) ervaringen met vintage kleden. Mijn liefde voor tweedehands vloerkleden begon bij een antieke rommelschuur in een plaatsje in Noord Groningen. Ik liep per ongeluk aan tegen een antiek bloemenkleed en deze zag er ook vrij schoon uit. Voor een kleine prijs mocht ik het meenemen en ik was echt overdonderd van de warme en originele sfeer die het in de kinderkamer gaf. Mijn kleden tik was geboren.

Marktplaats vloerkleed

Hoe vind jij jouw unieke Marktplaats vloerkleed? Onder de foto ga ik je zoektermen tips geven! Lees je verder?

Marktplaats vloerkleed

Met dit vintage vloerkleed begon het allemaal!

 

Marktplaats vloerkleed zoektermen

Er zijn behoorlijk wat vloerkleed zoektermen die ik hier met jullie ga delen! Voor de echte kleden jager adviseer ik sommige zoekwoorden op te slaan zodat je mail ontvangt als iemand op Marktplaats een kleed met deze zoekterm plaatst.

Vloerkleed zoekterm: "brocante vloerkleed" "bloemen kleed" "bloemen tapijt" "vintage tapijt" "Kelim bloemen" "Brocante tapijt" "Antiek kleed" "Vintage vloerkleed" "Rozenkelim" "Antiek vloerkleed" "Kleed rozen" "Tapijt rozen"

Niet alle kleden die je op de zoektermen van hierboven tegenkomt zijn antiek. Zelf dus filteren. Ook zelf checken of de kleden voor jou schoon genoeg zijn etc.

 

Wow!! Deze 4 kleden vind ik tof!  WEG = WEG  Vloerkleed Marktplaats 1 (vraag evt meer detail foto's qua schoon) / Vloerkleed Marktplaats 2 / 2 kleine Marktplaats kleedjes met rozen 3 / Marktplaats vloerkleed 4

 

Tips voor het kopen van een vloerkleed op Marktplaats:

- Check de staat van je Marktplaats vloerkleed! Koop bijvoorkeur een antiek of brocante vloerkleed van iemand die er op uitgekeken in zijn interieur is. Koop liever niet een kleed dat al een tijd in een stoffige en vochtige schuur heeft gelegen. Wanneer je foto's van iemand zijn woonkamer ziet met een vloerkleed daarin en je leest in de tekst dat het een kleed zonder vlekjes en geuren is dan heb je grote kans dat het goedkomt. Maar informeer altijd!

- Check de maten van het vloerkleed. Soms kan een kleed op een foto veel groter of kleiner overkomen. Vraag de maten als het niet in de tekst erbij staat en meet in de baby- of kinderkamer na. Leg eventueel kranten in het formaat op de grond en bepaald of dit het formaat is wat je zoekt. Ook handig om te weten voor je gaat bieden, hoe groot het kleed is ;-)

- Check van wie je een vloerkleed koopt. Is diegene te vertrouwen? Bekijk o.a. zijn andere advertenties? Hier haal je vaak al veel informatie uit. Staan er geen andere foto's op? Stel vragen via Marktplaats en zo kom je er vaak ook al achter of deze gene te vertrouwen is. Misschien staan er zelfs "sterren of recensies" bij de advertentie. 

- Elk vloerkleed, brocante of antiek, is anders qua dikte. Ik heb een aantal keren een kleed gekocht wat toch meer een deken (of antiek tafelkleed was) dan een vloerkleed. Oeps. Gevalletje nooit bij nagedacht. Maar toch echt niet te gebruiken als vloerkleed. Schuift aldoor, krult om, je glijdt er over uit! Je wilt een stevig (vaak dus zwaarder) kleed hebben! Die kleden zijn vaak ook nog eens aan de onderkant prachtig, lijkt bijna geborduurd!

 

 

De Marktplaats vloerkleden die je hieronder ziet daar ben ik heel trots op! Ze inspireren me met hun mooie kleuren. Het kleed onder de meiden is wel al vele malen naar de stomerij gebracht en heeft nog steeds een beetje een muffig geurtje. Deze ligt niet op de meidenkamer maar gebruik ik met name met fotoshoots voor de sfeer. Het Marktplaats vloerkleed dat rechtop staat tegen de kast heeft lang in Olivia haar kamer gelegen en kocht ik als een fris, geweldig uitziend kleed.

 

Vloerkleed Marktplaats

Deze twee kleden zijn toch wel mijn lievelings Marktplaats vloerkleden! Beide mooi van de boven- en onderkant!

 

Nadeel Marktplaats Vloerkleden:

Het grootste nadeel van antieke vloerkleden; ze zijn oud en niet altijd even fris. Het is een gok om een antiek kleed op te laten sturen. Er is een kans dat je een muf, zanderig kleed en in het ergste geval met beestjes, thuis ontvangt. Hier moet je dus echt vertrouwen op de verkoper (tips hierboven voor het hopelijk voorkomen hiervan!). Stel dus zoveel mogelijk vragen.

Mijn laatste aankoop was een miskoop helaas. Toch te onduidelijke foto's. Ik dacht daardoor een pareltje te hebben gescoord (voor weinig). Helaas kwam er een smoezelig kleed aan, stonk muf en zat vol met zand. Yak. Direct in de schuur beland. Weet nog niet wat ik ermee ga doen? Misschien voor een buitenfeestje een keer ....

 

TIP | Vintage vloerkleed reinigen in de sneeuw

Mijn 1ste vintage vloerkleed (uit de antieke schuur) kon ik met eigen ogen aanschouwen en ruiken. Ik vond het best een schoon kleed. Rond die periode sneeuwde het en gaf mijn moeder de tip het kleed een paar uur op de kop in de sneeuw te leggen. De sneeuw frist zo'n vintage kleed op en ik had zelfs het gevoel dat de kleuren daarna mooier waren.

- Je kan voor een extra fris resultaat je kleed naar de stomerij brengen!

+ + +

 

Ik hoop je hiermee voldoende "Marktplaats vloerkleed" tips te hebben gegeven. Durf jij het aan?

Ik zou het super vinden wanneer jij je Marktplaats kleed deelt op Insta, met de #KinderkamerstylistKleed Super veel succes!

 

+ + +

Goedkope vloerkleden

Hierboven zie je mijn 2 Marktplaats vloerkleden tegen de kast en op de grond een Fris nieuw vloerkleed!

Vind jij het tóch te spannend om een tweede(of 3de of 4de) hands kleed te kopen? Check graag de meest prachtige nieuwe, frisse kinderkamer vloerkleden bij onze

"vloerkleden webshops".

Vloerkleed