Maatwerkkast kinderkamer
27-8-2015

Vandaag toon ik een aantal bijzondere oplossingen voor maatwerkkasten in de kinderkamer. Online heb ik gezocht naar voorbeelden van exclusieve maatwerkkasten en een aantal daarvan deel ik graag hieronder.

 

Waar moet je aan denken als je kiest voor een maatwerkkast?

Je kunt eerst bedenken van welk hout je de maatwerkkast wilt hebben. Je kunt ook eerst op zoek gaan naar de deuren en daarna bekijken welk hout je er het beste bij vindt passen. Wij hebben dat laatste gedaan. Bij Carlotte brocante in Norg vonden we onwijs hoge kastdeuren (zie foto hieronder links) die ooit in een fabriek in Frankrijk zijn gebruikt. We hebben er 8 mee genomen. De deuren laten we in de kleur die er op zit. Omdat de kleur best aanwezig is en de uitstraling landelijk/industrieel kiezen wij ervoor om de maatwerkkast af te maken met underlayment platen. We laten de platen voorlopig onbewerkt.

maatwerkkast kinderkamer

Op de foto rechts zie je een compleet andere maatwerkkast. Deze strakke houten maatwerkkast is een ontwerp van Pluck Styling. Hier is gekozen voor een kast gemaakt uit 1 materiaal. Het is afwisselend en niet te massief geworden door de indeling. Grote lades onderaan en een open vak middenbovenin voor de mooiste spulletjes die gezien mogen worden!

Hieronder op de foto links (gevonden via Pinterest, bron onbekend) zie je een maatwerkkast van oude deuren. Hier is gekozen voor een ruige uitstraling. Geen strakke houten platen er om heen. De vloer lijkt een betonvloer of betonlook en dat maakt het geheel weer strak. Hou bij de keuze van jouw maatwerkkast rekening met de omgeving. Wat ligt er bijvoorbeeld op de vloer? Het geheel moet kloppen.

maatwerkkast paneeldeuren

Erg origineel vind ik de afbeelding (rechtsboven uit de KeKMama) van een maatwerkkast gemaakt van oude paneeldeuren. Hoe cool dat er zelfs een hoek van de paneeldeur afgezaagd is zodat deze probleemloos in de ruimte met schuine wand past. Heel creatief. De combinatie van paneeldeuren en steigerhouten planken maken er een uniek geheel van.

Een maatwerkkast is vaak muurvullend of vult voor een groot gedeelte de muur. Het is belangrijk om na te denken wat je wilt uitstralen op die wand. Moet de kast zo onopvallend mogelijk zijn? Dan kies je voor een kast van 1 materiaal in 1 kleur. Mag het opvallen? Dan zijn de voorbeelden die ik toon op dit blog een optie. Een maatwerkkast in de babykamer of kinderkamer mag wat mij betreft opvallen. Je kunt de deuren opleuken met (muur)stickers.

De foto hieronder links (van blog Boligliv) toont een opvallende maatwerkkast. Naast dat de deuren in diverse warme kleuren geschilderd zijn zijn er ook strakke zaagsnedes in de deuren aangebracht voor een bijzonder grafisch effect. Lees de vertaling (via google) voor een uitgebreider verslag. Op de foto zie je ook dat het geen probleem is om een maatwerkkast om een deur heen te bouwen.

voorbeeld maatwerkkast babykamer

Als laatste een voorbeeld van een kast op maat (gevonden via google afbeeldingen) met deuren uit een biedemeijer kast. Ideaal wanneer je een bijvoorbeeld een kleinere maatwerkkast gaat bouwen. Ik kan me ook voorstellen dat het tof lijkt om allemaal verschillende deuren van kasten te gebruiken voor een hele wand. Schilder de wand met alle verschillende deuren daarna in 1 tint voor een passend geheel.

* * *

Toch liever een kast kopen? Kijk graag bij onze webshops "kindermeubels"

Opruimen        Kast