Kinderkamer trends 2022 2023
11-2-2022

Kinderkamer trends 2022/2023 Wat speelt er allemaal op het gebied van kleur en materiaalgebruik in de kinderkamers? Welke kleuren gaan we tegenkomen? En welke vormen zijn helemaal van nu? Ik ben in de wereld van de trends gedoken en vertel jou wat ik allemaal tegenkwam en hoe je dat in de kinderkamer van nu kan gebruiken.

Ik heb diverse trends verwerkt in 1 moodboard en zal je uitleggen welke trends daarin verscholen zitten.

 

Kinderkamer trends

Ronde vormen. Je gaat ronde vormen tegenkomen in bijvoorbeeld (maatwerk) boogkasten, boogspiegels en in meubels (afgeronde vormen). Als voorbeeld toon ik het "halfronde wandkastje van Kidsdepot" in mijn Trends moodboard.

Harde kleuren. We gaan spannende, harde kleuren toevoegen aan bijvoorbeeld zandkleuren. Denk aan een oranje, of een fel blauw in combinatie met een zandkleur. Deze hardere kleuren kan je bijvoorbeeld gebruiken in accessoires, kussens, beddengoed, posters. Los vind ik deze kleuren best heftig. Ik zou er persoonlijk (nog) geen muur mee schilderen. Als klein accent vind ik ze prachtig! Kijk maar eens op het moodboard hoe bijzonder de poster met felblauwe strepen matcht met de zand/bruine kleur van het behang en de achtergrond. Dit geldt ook voor de oranje hoeslaken van het daybed. De harde kleuren zorgen voor een eigenzinnig plaatje.

Lila. Lila is al een tijdje te zien in het interieur/mode beeld en zal ook nog een tijdje blijven. Lila doet het ook prachtig in combi met zand/helder blauw/oranje etc! Op dit moment vind ik bijna alles mooier uitkomen wanneer er een vleugje lila in de buurt is.

Natuurlijke materialen. Linnen & (biologisch) katoen en velours in gordijnen, beddengoed, kussens en knuffels. Hout (hergebruikt en nieuw), metaal (gouden accessoires).

Goud. Gouden accessoires (wandhaken, kastknoppen) zie je al een tijdje in het interieur en blijven op de voorgrond. Een gouden touch aan de kinderkamer geeft een warm, vol en chique gevoel en sluit prachtig aan bij de zand- en contrasterende kleuren in dit moodboard. 

Hergebruik is en blijft belangrijk net zoals handmade items. We kopen graag bij lokale ondernemers en kopen het liefst duurzame artikelen. Het opnieuw gebruiken van meubels past daar ook bij.

Reizen/Werelds. Het geeft direct een diep karakter aan de kinderkamer; producten met rijk geïllustreerde stoffen uit het buitenland. Zie bijvoorbeeld de prachtige stoffen (oude Sari's) uit India die verwerkt zijn in lampenkappen of plaids. Ilona (@rebloomed) spotte deze prachtige lampenkappen (moodboard rechtsboven) bij Loods5 (dank !) Of wat dacht je van de "Boucherouite" vloerkleden uit Marokko?  Boucherouite betekent in het Marokkaans letterlijk 'overgebleven materiaal'. Je raadt het al, de kleden zijn gemaakt van restanten stof. Restjes oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol worden door Berber-vrouwen gecombineerd en verwerkt tot fantastische ontwerpen. Extra tof, en dat past ook helemaal bij nu, ieder kleed of plaid is daardoor uniek.

 

Kinderkamer trends 2022 2023

Kinderkamer trends: Behang achtergrond Majvillan behang via Vos & Beer / Slinger goud en "Wandrek Mees Kidsdepot" via Mevrouw Aardbei / Hanglamp Kantha met stoffen uit India via Studio-Lim / Daybed en wandkast Lotie Kids / Posters en lila beddengoed via Little Dreamers / Sierkussens velours met randje via Projektityyny.com / Vloerkleed Marokko via Beniouarainoutlet.com / Opstapkrukje StepUp NoFred beige via Lidor /

Samenvatting Trends Kinderkamer; 

Ik denk dat we in een fase zijn beland waarin we én willen opvallen, maar ook ons willen terugtrekken. Dat zie ik terug in die combinatie zandkleuren (rust) en opvallende kleuren oranje/paars/blauw. Lila staat o.a voor spiritualiteit & oranje voor warmte en bruin voor zekerheid. We zijn toe aan rust maar we willen ook ontdekken, reizen en uitbundig doen/zijn. Belangrijk is de balans. Zorg voor een hoek in de kinderkamer waar je kind zich kan terugtrekken, ontspannen (klamboe/bedstee/leeshoek). Hang fijne quotes aan de muur, eventueel een geboorteposter, persoonlijke foto's met mooie herinneringen. Zorg ook voor het vleugje uitbundig d.m.v die accentkleuren, prachtige wereldse prints en het combineren van prints & stoffen met elkaar.