Kinderkamer stylen
14-9-2020

Vandaag ga ik in photoshop en illustrator een kinderkamer stylen. Via instagram kreeg ik de vraag "Kan je misschien een post plaatsen over het mixen van druk behang en beddengoed? Mijn dochter heeft behang "cam cam pressed leaves rose" en ik kom er nu achter dat ik het lastig vind om dit te combineren met een dekbedhoes". Marianne stuurde me een foto van haar dochter haar kinderkamer. Zie de foto hieronder. Je ziet een rustige meidenkamer die wel wat pit kan gebruiken! In het bed ligt een overtrek met dezelfde print als het behang. Dit kan anders. Voor mij een leuke uitdaging. Ik neem jullie mee in het proces.

Dit is een foto van de kinderkamer nu:

Kinderkamer stylen before foto

Foto met het drukke behang / Behang CamCam leaves rose

Op de muur zie je een roze kleur die ook in het behang terug komt. Op de vloer een gehaakt, rond kleed in ook diezelfde kleur. Dit kan veel spannender, waardoor de kamer veel persoonlijker wordt. De opdracht voor mij is beddengoed kiezen bij dit behang. Ik ga nóg iets meer aan deze kinderkamer toevoegen om het geheel wat meer "eigen" te maken. Ik begin met het beddengoed.

Ik start online met zoeken naar sites met kinderbeddengoed. Ik zoek online het mooie behang (in dit geval van cam cam) waarbij ik beddengoed moet vinden. Het behang zet ik in een nieuw tabblad. De webshop met beddengoed zet ik in een ander half tabblad zodat ik het behang ook zie. Zo ziet mij computer scherm er dan uit (zie foto hieronder). Nu kan ik gemakkelijker checken wat bij elkaar past. Ik besef me dat de meeste van jullie op een telefoon (en niet op een computer) op zoek gaan naar beddengoed, misschien kan je in dat geval een strook van het behang in je handen houden (een behang sample aanvragen, of een strook overgebleven behang wat je al op de muur hebt zitten).

kinderkamer stylen

 

In het geval van de meidenkamer van Marianne vind ik dat we op zoek moeten gaan naar contrast kleuren. Okergeel, roestbruin/rood. En niet alleen voor een overtrek maar ook voor een kleed op de grond en eventueel als kleur op de muur.

 

Bij de Kwantum vind ik een roestkleurig grid overtrek (Ivan Terra). Die haalt direct de hele kamer op. 

Kinderkamer stylen

Bij DoingGoods vond ik het toffe dierenkleedje (ook in andere leuke prints). Ook vond ik daar de bloemen knopjes voor op de kastdeuren. Bij Gras onder je voeten vond ik het ronde kleed (Tapis Petit old pink) in een mooie sprekende kleur. Bij het toevoegen van deze producten met vollere kleuren vind ik dat de muur eigenlijk niet achter kan blijven. Hoppa, een mooie bruin tint daarop. Om het weer wat liever te maken kan je nog wat rotan producten toevoegen. Ik koos voor de oog spiegel van rotan (bloomingville).

 

"Het mixen van druk behang met beddengoed", hoe doe je dat?

- Wanneer het behang een bloemenprint heeft is het lastiger om ook een overtrek met een bloemenprint daarbij te vinden. Hierboven zie je dat ik er een overtrek met een grid patroon aan toe heb gevoegd. Ook kwam ik een heel leuk okergeel overtrek met stippen tegen, die zou ook kunnen!

- Ditzelfde geldt voor een behang met grid patroon. Combineer daarbij een overtrek met bloemen of een andere print. Kies in dit geval dus niet voor een overtrek met grid patroon.

- Je kan een kleur uit het behang eventueel terug laten komen in een hoeslaken.

- Je kan, heel veilig, kiezen voor een kleur uit het behang om daarmee te gaan mixen, je kan ook juist een contrast kleur kiezen! Kijk bijvoorbeeld eens naar het mosgroene kussen (via de H&M) die je hierboven ziet. Deze kleur zie je niet in het behang maar staat er wel prachtig bij! De mosgroene kleur zou ook een kleur voor op de muur kunnen zijn. 

- Heb je behang met zoete kleuren? Leg als tegenhanger er een vloerkleed in een contrast kleur bij. De uitvoering mag ook stoerder zijn dan een gehaakt kleed. Het ronde kleed hierboven is gemaakt van getuft katoen en heeft een vleugje. Staat chique. Velvet of velours (kan ook in een kussenhoes of stoeltje) geeft een kinderkamer ook een chiquere uitstraling.

 

Bekijk hieronder welk beddengoed ik mix bij het behang met bloemetjes patroon:

Kinderkamer stylen

De donkerblauwe hoeslaken van de Ikea kan je onder dit grid overtrek van de kwantum leggen. Dit okergele stipjes overtrek (Liewood Carl) vond ik bij Gras onder je voeten. Hier kan je eventueel dit roze hoeslaken (Ikea) onder leggen. Het mosgroene overtrek van de H&M vond ik ook prachtig staan bij het behang. De roze hoeslaken zou daar ook bij passen. Knuffel is van Oyoy. Kussens zijn ook altijd een goed idee voor wat extra sfeer!

© Kinderkamerstylist 2010-2022 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact