Kinderkamer muur ideeen
27-10-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - Een chique woord voor "Kinderkamer muur ideeën" is een kinderkamer "gallery art wall", oftewel; kinderkunst aan de muur! Een "Gallery art wall" is helemaal niet zo lastig om te maken in een kinderkamer, als je maar weet hoe je het moet aanpakken. Het leuke aan een Gallery art wall is dat het meteen een groots effect heeft op de kinderkamer. Voor je kindje is het erg leuk, want er gebeurt een heleboel op al die plaatjes. En zelfs na een tijdje blijft het leuk, want je kan de plaatjes in de lijsten zo weer veranderen.

 

Stap voor stap je eigen "gallery-art-wall"

Het begint bij het verzamelen van mooie plaatjes, probeer in de plaatjes al een soort eenheid te vinden. Een bepaalde stijl, of bepaalde kleuren die terugkomen in de afbeeldingen. Het is niet erg als een bepaald plaatje/ poster afwijkt van de rest, dit geeft vaak net een leuke twist. Het is wel belangrijk dat het totaalplan wel een eenheid gaat vormen. Ik los dat op door van een bepaalde illustratrice meerdere posters, kaarten te bestellen. Je vindt mooie posters voor op kinderkamers bij: PsikhouvanjouGrasonderjevoeten en dreumesenzo. Ook leuk en budget, zoek mooie plaatjes in tijdschriften en op pinterest. De illustraties die ik op de foto's hieronder gebruik zijn van Emily Winfield Martin, een illustratrice uit Oregon. Deze posters zijn te koop via Etsy. Ook heb ik posters gemaakt van een kalender van Rifle Paper Co via dreamkey.nl.

kinderkamer-muur-ideeen

Welke lijsten kies je?

Als je alle plaatjes en posters hebt gevonden die je graag op wilt hangen op de kinderkamer, dan kunnen er lijstjes omheen, te krijgen bij bijvoorbeeld Ikea, Hema etc. Je kan er voor kiezen om de lijstjes in 1 kleur te houden, dat is vaak minder rommelig. Ikzelf heb gekozen voor twee kleuren om het wat speelser te maken. Waarbij zwarte lijstjes het heel modern en stoer maken, witte lijstjes het mooi licht houden, messing geeft een meer chique uitstraling. Ook vintage lijstjes zijn supermooi om te gebruiken, maar let hierbij wel weer op het herhalen van de kleur van de verschillende lijstjes. Vintage lijstjes kunnen enorm verschillen van elkaar. Ik heb gekozen voor het zwart omdat de kinderkamer van Amelie groot bloemenbehang heeft en veel pastelkleurtjes, ik wilde de kamer wat stoerder maken.

kinderkamer muur idee posters

Kinderkamer muur ideeen, de uitvoering:

Dan begint het spannende gedeelte het ophangen van de lijstjes. Er is een heel simpel trucje wat je kunt gebruiken om de lijstjes van tevoren goed te positioneren. Maak van alle lijstjes die je hebt een kopie van papier (zie foto hierboven). Met maskingtape kan je zo kijken hoe het staat op de muur en blijven schuiven net zolang tot je de ideale compositie hebt gevonden. Ik maak ook altijd even een proefcompositie op de grond en begin eerst zo te schuiven. Niet alleen compositie is belangrijk, ook de kleuren op de afbeeldingen en in mijn geval de kleuren van de lijstjes, best ingewikkeld dus.

Er zijn wel een aantal regels waar je je aan kunt houden, waardoor het beeld straks rustig blijft en een eenheid gaat vormen.

- Begin met de grootste lijsten en bouw daar omheen.

- Bewaar de allerkleinste lijstjes (ansichtkaartformaat) voor het laatst.

- Zorg dat er tussen de lijstjes ongeveer dezelfde afstand zit.

- Probeer zelfde type afbeeldingen goed te verdelen.

- Let op kleurverdeling Je ziet bij mij twee donkere (zelfde soort) illustraties, die heb ik verdeeld voor het evenwicht. Ook zie je twee witte illustraties met tekst, hetzelfde verhaal. Probeer dus zelfde type illustraties te verdelen over de wand. Let ook op de kleur van de lijsten. Op de foto hieronder is duidelijk te zien hoe 1 zwart lijstje toevoegen ervoor kan zorgen dat de wand weer in evenwicht is.

kinderkamer-muur

Het lijken nu een heleboel regels en enorm veel om rekening mee te houden, maar mijn advies is, begin gewoon. Ikzelf begin gewoon met ophangen en dan puzzel ik net zolang totdat het een mooi plaatje is. Je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt, door verschillende lijstjes, verschillende illustratoren en kleuren te gebruiken. Maar je kan het jezelf ook gemakkelijker maken, door je te houden aan 1 kleurenpalet en eenzelfde stijl posters/afbeeldingen.

Het resultaat

Kinderkamer muur ideeen 2

+ + +

Tip! Shop hier de mooiste kinderposters & kaarten