Kinderkamer decoreren
18-7-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur -  Mini cursus kinderkamer decoreren. Op foto's van pinterest zien kinderkamers er altijd zo mooi gestyled uit, maar hoe doe je dat nu zelf? Hoe krijg je een mooi gestyled hoekje in de kinderkamer. Kinderspeelgoed is vaak heel kleurrijk en ligt natuurlijk in de meest gestyleerde huizen, overal en nergens. De kunst is om het mooi te presenteren en een selectie te maken van wat je wel "showt" en wat verdwijnt in een dichte kast of opbergbak. Vandaag de beste tips! "Kinderkamer decoreren" door Maaike:

 

Kinderkamer decoreren, stap voor stap

Stap 1: Maak het hoekje wat je graag mooi wilt maken helemaal  leeg. Dat kan een wandkastje zijn, of in dit geval de kast. Dit zorgt voor overzicht. Als er overal spulletjes rondslingeren zie je door de bomen het bos niet meer en dat leidt af van wat je wilt doen, dus begin met een leeg canvas.

Kinderkamer inrichting ideeen

Stap 2: Ik vind het belangrijk dat een kinderkamer persoonlijk is. Wat voor hobby's heeft je kind? Wat vindt hij of zij leuk? Probeer allemaal mooie spulletjes te verzamelen die wat zeggen over je kind. In mijn geval is dat ballet en hertjes.

Stap 3: Vervolgens begin je met de grootste spullen zoals bijvoorbeeld
lijsten met mooie posters, bijzondere boeken, beeldjes. Dit zijn de zware
elementen en het is vaak het mooist als je ze bij elkaar neerzet op een
speelse manier.

Decoreren kinderkamer

Stap 4: Nu ga je de kleinere accessoires toevoegen. Probeer
kleine groepjes ervan te maken. Los in de ruimte oogt het veel rommeliger dan wanneer je de kleine accessoires allemaal bij
elkaar zet. Je kan ervoor kiezen deze accessoires in een toonkastje neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de eerste schoentjes, vakantie herinneringen, polaroidfoto's etc.

Kinderkamer decoratie

Stap 5: Langzaam kom je bij het eindresultaat. Je kan het hoekje hier en daar nog een finishing
touch geven. Je voegt nog iets kleins toe, zoals een knuffel of wat plantjes (doen het ook altijd
goed op de kinderkamer). Wees niet bang om te blijven veranderen, het hoeft niet in een keer
goed te zijn. Het is vaak een beetje puzzelen. Je haalt hier en daar wat weg of je voegt iets toe. Zoek net zolang tot dat jullie het mooi vinden en wees er trots op.

Babykamer decoreren

 

Maaike       

Bekijk reacties (3)

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact