Kinder illustraties
22-9-2020

Gastblog Ilona - Vandaag maak ik mijn debuut als gastblogger bij één van mijn lievelings accounts. Bedankt voor de uitnodiging Jolien, ik heb er zin in! Ik zal mij even voorstellen:

Ilona, 43 jaar, samenwonend met Han, Ben (6) en Kate (4) in Haarlem. Ik heb een opleiding gedaan voor grafish vormgever en een vervolgopleiding illustratie aan de kunstacademie. Ik heb de meest leuke en creatieve baan als dessin ontwerper. Dit heb ik jaren gedaan voor grote modemerken en ik doe dit nu zelfstandig en dan het liefst voor kleine ondernemingen. Daarnaast word ik steeds vaker gevraagd bij de styling van een interieur. Achter de schermen ben ik bezig met het opzetten van een eigen label met prints en dessins. Mijn droom is om dit succesvol te gaan maken en van daaruit mooie samenwerkingen aan te gaan. Er gaat geen dag voorbij zonder creatief bezig te zijn, kijk maar eens op @pronkstukjes dan zie je wat ik zo allemaal doe. Online of in een leuke stad speur ik uren naar de laatste trends en accessoires op mode-en interieurgebied. Dus het schrijven van dit blog over al mijn bevindingen is haast een logisch gevolg. Superfijn dat ik ze voortaan met jou kan delen.

In dit eerste blog vertel ik je graag over een aantal toffe illustratoren. Want bijvoorbeeld met een mooie poster breng je veel sfeer en eigenheid in je interieur. Er zijn zoveel verschillende stijlen dat er voor iedereen wel iets moois te vinden is.

 

Kinder illustraties

Één van mijn favorieten is Sara van @framboise_und_ketchup. Haar stijl en kleuren zijn om blij van te worden. Via etsy koop je Sara’s mooie kaarten en posters. De kwaliteit is trouwens erg mooi want ik heb natuurlijk thuis al een aantal van haar mooie werkjes. Je vindt hier trouwens ook hele leuke kaarten om te versturen bij bijvoorbeeld een nieuwe woning of geboorte.

Kinder illustratie

Mijn meest recente vondst is @maxy machen waarbij ik écht een sprongetje maakte toen ik hem ontdekte. Max Machen maakt geweldige zeefdrukken. Ik vind een met de hand gemaakt drukwerk zowiezo extra speciaal. En bij een zeefdruk blenden de kleuren ook zo mooi met elkaar. Max is echt een kleurkoning met daarbij een dosis humor die terugkomt in de leuke woordspelingen. Hij is ook zeker favoriet.

Kinder illustraties

 

Emma Gale @emmagale_artist heeft een compleet andere stijl en kleurgebruik. Maar wauw, wat is dit mooi. Als klein meisje maakte Emma een reis naar Kenia en vanaf dat moment was ze verliefd op de mensen, hun cultuur en het landschap. Zij gebruikt dit nu als onderwerp voor haar werk. Alledaagse mensen die alledaagse dingen doen. Wanneer je een schilderij van haar koopt gaat een deel daarvan naar de gezondheidszorg in Afrika.

Kinder illustratie Emma Gale

 

Een andere tekenares die zeker niet mag ontbreken is Moira Frith @moirafrith. Zij schildert prachtige dieren en planten met waterverf in combinatie met inkt en potlood. Zelf omschrijft ze haar stijl als los, intuïtief misschien wel kinderlijk soms. Ik vind ze iig allemaal even mooi. En weet je wat helemaal fijn is? Katie (haar gebruikelijke naam) is een samenwerking aangegaan met Oyoy living voor fall/ winter ‘20 zodat je binnenkort een aantal posters van haar kan kopen bij "Oyoy Living" dus hou de site in de gaten.

Kinder illustratie voor Oyoy Moira

 

Kinder illustraties

 

De laatste maar zeker niet de minste is David Newton (lijst op foto links) die net als Max Machen (op de foto rechts) fantastische zeefdrukken maakt. Zijn stijl is stoer met een gekke mix aan kleuren zelfs met neon accenten voor wie durft. Zo creëert hij zijn eigen feestje zoals hij het zelf zegt. Je koopt deze feestjes via Etsy of bij "printclublondon". Ik kocht voor mijn zoon zijn kamer deze té gekke “dial ’R” voor Rhino" bij David.

 

Tot mijn volgende gastblog! lieve groet,Ilona @pronkstukjes

Kinderposter