Jongenskamer trends
4-6-2019

Jullie hunkeren naar meer jongenskamer inspiratie, (Poll Instagram) vandaar dit blog met "Jongenskamer trends 2019/2020". Als je het mij vraagt ga je meer kleur zien in de jongenskamer! Meer heldere kleuren en meer kleuren met elkaar gecombineerd. Het mintblauw wordt iets meer helder blauw en dit combineer je met roest/bruin-rood, oker goudgeel, mosgroen en groenblauw tinten. Hieronder een impressie van de "Jongenskamer trends" volgens Kinderkamerstylist.nl. 

 

Jongenskamer trends de uitvoering

De Kinderkamerstylist stijl is een mix van vintage en van modern. Combineer een nieuw fris wit designbed bijvoorbeeld met oude paneeldeuren. Maak bijvoorbeeld een maatwerkkast van oude paneeldeuren. De deuren mogen er geleefd en vintage uitzien. Soms kan je zelfs de vintage kleuren van oude paneeldeuren als basis van de jongenskamer nemen. Zoek dus bijvoorbeeld eerst vintage deuren en ga dan verder met je "jongenskamer ontwerp".  Plak op de muur zo'n tof kleurrijk grid behang van Roomblush (of neem die tropical orange) en voor extra sfeer kan je bijvoorbeeld een bohemian sfeer ster aan de muur hangen. Ook tof; plaats bijvoorbeeld nieuwe houten muurknoppen (de vierkante van Ukkepuk) op de muur en hang er een toffe Bobo choses rugtas aan. De Bobo Choses tassen hebben vaak ook onwijs inspirerende patronen en kleuren. Wanneer je veel kleur gebruikt adviseer ik ook een aantal grijs of wittinten te gebruiken zoals je ook ziet in de "jongenskamer moodboards" hieronder. Bijvoorbeeld het grijs van de oude paneeldeuren of wit van het designbed. 

Onder de "Jongenskamer trends" sfeerbeelden zet ik de linkjes naar de getoonde producten.

 

TIP : Vraag altijd staaltjes aan van behang en gordijnen zodat je zelf kan zien of dit is wat je zoekt. Leg alles bij elkaar voor een goed overzicht.

Jongenskamer trends 2019 2020

Jongenskamer trends volgens Kinderkamerstylist.nl 2019/2020 | 1. Gordijn Mats13 Fijngordijn  2. Star lantaarn gold 3. Poster Walnut & Walrus 4. Grid behang Pastelgreen roombush 5. Vierkante wandhaak Ukkepuk 6. Tassen Bobo Choses 7. Oude paneeldeuren (Walstra via Marktplaats)

 

De kleuren die ik hierboven als inspiratie getoond heb kan je gebruiken als muurverf (grote blauwgrijze vlakje) of om kleinere meubelstukken mee te schilderen (zie de 2 kleinere vlakjes roodbruin & dieper blauw), zoals een commode of bijvoorbeeld een kast(je) of een houten kinderstoel. De vlakken dienen als inspiratie. Aangezien ik geen staaltjes van het behang of van de gordijnen hier heb vermeld ik geen kleurcodes om teleurstellingen te voorkomen.

Trends jongenskamer

Trends Jongenskamer | 1. Vintage tekentafel 2. Behang Zumo Orange 3. Gordijn Ties06 Oranje/rood 4. Designbed Vrolijk Ukkepuk 5. Behang grid Roomblush

 

Durf jij met kleuren te experimenteren? Dan is het rood/oranje gordijn (nr.3 hierboven) écht iets voor jou! Wil je voor iets meer safe gaan? Kies dan het gordijn dat je ziet in de bovenste collage (Mats13) of kies een naturel/beige/zand gordijn. Deze laatste kan jaren mee en combineert met superveel kleuren op de muur.

Ps. vraag altijd eerst stalen aan en maak dan zelf de keuze! Of schakel advies van "kinderkamerstylist" in.

 

Jongenskamer kleur trends

Hierboven zie je een sfeerfoto van de site "Fantastic Frank".

Je ziet hier in 1 sfeerbeeld een aantal kleuren die ik in de moodboards erboven genoemd heb.

De sfeerfoto hierboven laat je zien hoe je de kleuren met elkaar kan gebruiken.

Muur: Goudgeel/bruin / Speelauto vintage rood / Houten kinderstoel blauw-groen

Jongenskamer