Gedeelde kinderkamer
29-11-2019

Via instagram stories vroeg ik welke blog's mijn volgers graag wilden zien. Er kwam o.a uit "gedeelde kinderkamer", "kleur" en "stap voor stap naar een moodboard werken" inspiratie. Ik probeer het in dit blog bij elkaar te brengen. Maar bovenal gaat dit blog over de gedeelde kinderkamer.

 

Gedeelde kinderkamer inspiratie

Hoe begin je met het ontwerp van een gedeelde kinderkamer? Je hebt altijd wel iets in je hoofd wat je graag in de kinderkamer zou willen gebruiken. Neem dat meubelstuk als basis voor je moodboard. In het geval van dit blog was het de prachtige kast van Firma Zoethout met bruin/rode kleur en de nieuwste poefjes van maileg. Ik wilde een moodboard wat voor jongens en meiden interessant zou zijn. Deze kinderkamerinspiratie kan je dus voor de gedeelde kamer gebruiken waar een jongen en een meisje in slaapt. Wanneer je inspiratie zoekt voor 2 meiden zou je er nog wat extra meiden dingen aan toe kunnen voegen. Bijvoorbeeld een poederroze vlaggetje. Voor 2 jongens geldt hetzelfde. Kies iets meer jongensachtige accessoires zoals het beddengoed en laat het rozige poefje en het meisjesachtige behang bijvoorbeeld achterwege. De twee kleuren die ik koos uit de Sikkens Waaier staan zowel goed in een jongens- als meidenkamer! Je kan ook kiezen voor behang, 1 kleur (de bruin/rode of vergrijsd/groene) i.p.v de beide kleuren én meer wanden wit laten.

 

Gedeelde kinderkamer

Gedeelde kinderkamer inspiratie / Behang Bibelotte (links en rechts) / Vintage posters De Familie Fabriek / Poefjes en hertje Maileg Villa Hoera / Kast Firma zoethout / Opbergzak Play&Go 

KLEUREN SIKKENS:

Links vergrijsd bruin/rood C8.20.40 Sikkens

Rechts vergrijsd groen J0.05.55 Sikkens

 

 

Gedeelde kinderkamer ontwerpen, stap voor stap.

Okay. De kast en de poefjes had ik op mijn moodboard gezet. Mocht jij geen photoshop of illustrator hebben (kans is groot) dan kan je een moodboard maken in Pinterest. Vervolgens ging ik naar mijn webshops cat.behang. Ik ging daar neuzen en kwam uit op het nieuwe behang van Bibelotte! Ik vond een zelfde print in 2 kleuren. Voor dit advies superleuk. Ik kan me voorstellen dat 2 verschillende behangetjes ook leuk zijn. Voor nu lekker rustig zo! Persoonlijk hou ik erg van vintage items in de kinderkamer. Het volgende waar ik naar op zoek ging was een vintage poster voor wat extra sfeer. Deze posters vond ik bij de Familie Fabriek. Het geeft direct een meer eigenzinnige, speelse sfeer! Bij de keuze voor de bedden kan je bij deze moodboards nog alle kanten op. Underlayment, antiek, een wit geschilderd bed, het kan allemaal! Kijk graag bij onze webshops cat.kindermeubels. Naar aanleiding van de mooie warme kleur van de kast pakte ik mijn Sikkens kleurenwaaier erbij en zocht ik een warme kleur daarbij uit. De vergrijsde/groen zocht ik uit bij het maileg poefje. Ik koos de kleuren uit met het idee dat deze geschikt moest zijn voor in een jongens- en meidenkamer. Nu kan je zelf nog lampen erbij zoeken. Misschien een grote, witte brocante kap voor de meiden? Of een rotan kap? Of mintgroen metaal?

 

Gedeelde jongenskamer

Gedeelde jongenskamer / Linkjes vind je onder de foto hierboven / Extra toegevoegd; Kinderburo en kinderstoel Studio Baas (leuk, roze met groen!)

 

Gedeelde meisjeskamer

Gedeelde meisjeskamer / Je ziet hierboven dat deze stijl zowel met rotan (zie wieg) als met underlayment meubels of bijvoorbeeld berkenmultiplex (zie kinderburo en stoeltje hierboven) erg mooi en rustig is.

 

Hopelijk heb je hierdoor tips gekregen voor de gedeelde kinderkamer én hoe ik stap voor stap een moodboard in elkaar zet.

Vind hieronder nog meer gedeelde kinderkamer inspiratie, en helemaal onderaan een linkje naar mijn Pinterest board.

 

Mocht je nog vragen hebben, laat je weten bij de "reacties" hieronder dit blog?

 

+ + +

 

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

Slaapkamer delen (2 baby's + 1 ouder kind)

- Gedeelde kinderkamer ideeën (2 oudere kids + 1 baby)

- Kinderkamer delen (2 bedhuisjes voor iets oudere kinderen)

Op Pinterest kan je ook kijken op ons board: Gedeelde Kinderkamer

© Kinderkamerstylist 2010-2020 | Advies | Kleuren | Stappenplan | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact