Decoratie peuterkamer
21-9-2021

Advertorial - En dan is de peuterkamer klaar. De muren in de verf, misschien wel een behang op de andere muur. De gordijnen hangen en toch .... toch mist daar nog sfeer. In dit blog laat ik je graag wat sfeermakers zien! Bij Petite Amelie vind je een aantal van deze sfeermakers handig op 1 pagina "Peuterkamer wanddecoratie". Op deze pagina vind je superzachte dierenkoppen voor aan de muur, avontuurlijke vliegtuigwandplankjes van hout en ook hemeltjes. Bekijk hieronder op de foto alvast wat "peuterkamer decoratie ideeën".

 

 Tip 1: Wanddecoratie toevoegen

Decoratie peuterkamer

Peuterkamer sfeervol inrichten, hoe doe je dat?

 

Op de foto linksboven zie je naast de wanddecoratie (dierenkop & wandkastje) ook een gezellig opgemaakt bed met een extra plaid en sfeerkussens! Je ziet dat dat direct sfeer geeft in de peuterkamer.

Tip 2: Bed sfeervol maken met mooi beddengoed, extra kussens, een plaid

 

Een volgende tip is een kinderkamer vloerkleed. Hoe fijn is het om op de vloer te spelen, het liefste op een zacht en kindvriendelijk kleed.

Bij Petite Amélie vind je fijne kinderkleden die voorzien zijn van een antislip laagje en bovendien gemaakt zijn van 100% katoen.

 

Tip 3: Vloerkleed toevoegen

 

Decoratie peuterkamer tips

Naast de muurdecoratie en vloerkleden is de volgende stap om te kijken naar de verlichting. Vaak hangt er een centrale lamp in de kinderkamer. Voor extra sfeer kan je kijken naar een nachtlampje en/of wandlamp. Bij Petite Amelie hebben ze hele schattige led lampen in de vorm van een wolk, maan en ster die sowieso een heerlijk, dromerige sfeer geven. Ik zal hieronder een foto plaatsen en dan begrijp je direct waar ik het over heb.

Tip 4: Sfeer(verlichting)

 

Sfeermakers peuterkamer

Ook zie je hierboven al mijn volgende tip. Opbergmogelijkheden. In de webshop van Petite Amelie verkopen ze opbergmanden in sets van 2. Naast dat de manden gezellig staan zorgt een opgeruimde kinderkamer ook voor sfeer. Hoewel dit niet voor iedereen geldt. Rommel kan ook sfeervol zijn, en té opgeruimd kan soms ook sfeer wegnemen. Dus maak voor jezelf en/of je kind hier een passende keuze ;-) Persoonlijk zit ik er een beetje tussenin denk ik. Teveel rommel maakt dat ik niet meer creatief kan zijn maar mijn jongste dochter speelt bijvoorbeeld écht vaker in haar kamer als ze een wat rommeliger kamer vol speelgoed heeft. Ze slaapt overigens wel beter in een opgeruimde kamer.

Tip 5: Opruimen / opbergmogelijkheden

 

Peuterkamer wanddecoratie

Overige tips:

- Een hoekje met fijne kinderboeken

- Een zitzak of wat matrasjes op elkaar gestapeld

- Een vlaggenlijn aan de muur

 

Tot zover mijn peuterkamer decoratie tips!

 

- Einde advertorial -

 

Jongenskamer        Meisjeskamer        Opruimen