Bloemenbehang
3-3-2022

Bloemenbehang, 1 van mijn favoriete woondecoratie items! Altijd vintage gerelateerd. Of het is een vintage behangrol met bloemen, of het bloemdesign is al meer dan 100 jaar geleden ontworpen (ontwerp door William Morris). Tegenwoordig is het best lastig om een prachtige vintage behangrol met de juiste bloemenprint te vinden. En wanneer je er 1 hebt gevonden is de kans klein dat er meerdere rollen van zijn! Wanneer jij ook zo'n fan van vintage bloembehang bent raad ik je aan een kijkje te nemen bij Swiet.

In dit blog toon ik je een aantal merken van behang met bloemenprints daarop! Ik begin met de rustige, blauwe, lila bloemen behangetjes!

Bloemen behang

Verkoop info Bloemenbehang: Li boven, bloemenbehang Boras Tapeter (Vart Arkiv Acanthus) via Saartje Prum. Re boven bloemenbehang (retro bloem blauw) Bibelotte, Li onder lila bloemenbehang (POSY 316045) Eijffinger, Re onder Behang bloemen en haasje (bubble blos) Tinne + Mia, het blauwe bloemenbehang in het midden is van Midbec (BLOMSTERMÅLA 51019) via Lidor.

 

Waarom bloemenbehang

Tja, waarom kiezen voor bloemenbehang. Ik word er vrolijk van, de meeste behangprints met bloemen vind ik tijdloos. Persoonlijk zou ik het in elke kamer gebruiken, jongen of meisje, baby of tiener, maar het is natuurlijk wel een kwestie van smaak. Niet elke jongen zit te wachten op een bloemenprint en ook niet elke bloemenprint is voor elk meisje geschikt. Mijn dochter vind bijvoorbeeld bloemen behang mooi maar dan wel met stoerdere kleuren. De rest van de kamer richt ik stoerder in om het geheel niet té romantisch te maken (kan wel, maar is minder mijn smaak).

 

Hieronder een aantal behangprints met kleurrijke bloemen! Kijk hoe prachtig het matcht met diepe, vergrijsde kleuren (voor kast of commode bijvoorbeeld)

Onder de behangmoodboards staan linkjes naar webshops die meestal nog véél meer bloemenbehang verkopen!

 

Bloemen behang

Verkoopinformatie behang: Li boven (bell flower May&Fay) bloemenbehang via Vos & Beer, Re boven vintage bloemen behang (op=op) via Swiet. Li onder Bloemenbehang Eijffinger POSY 316003, rechtsonder bloemenbehang (little flower garden) via Little Amour.

 

Behang bloemen

Verkoopinformatie behang: Behang (retro bloem blauw) li boven Bibelotte, vintage bloemenbehang Swiet.nl (op dit moment 3 rollen, op=op), Li onder bloemenbehang Poppy Little Amour, Behang re onder via Eijffinger (POSY 316024). Het lichtbruine behang in het midden is van Esta Home (behang bloemen en vogels, nude)

 

+ + +

 

Misschien vind je dit "romantisch behang" blog ook leuk om te lezen! (2023)

Behang