Behang tienerkamer
2-9-2022

Regelmatig post ik de vraag op mijn instagram pagina wat jullie willen zien/lezen op mijn blog. Diverse vragen heb ik direct via insta stories behandeld en deze vraag bewaarde ik voor dit blog. Er is behoefte aan inspiratie voor de tienerkamer. Met speciale aandacht deze keer voor "tienerkamer behang". En direct beantwoord ik daarmee ook de vraag naar tijdloos tienerkamer behang. Wat vind een bijna-tiener mooi behang en kan jaren blijven hangen in de tienerkamer? Ik heb een selectie gemaakt van het behang van dit moment. Het behang wat ik hier toon kan gecombineerd worden met allerlei kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren in accessoires of een geverfde muur. De kleuren die je kiest, bij je behang, zijn natuurlijk afhankelijk van de smaak van je (bijna) tiener en de stijl van de tienerkamer. Maak samen met je tiener een moodboard. Print zijn/haar favoriete behangetjes uit en plak het op een A4 samen met mooie accessoires, meubels etc. Je kan dit ook online in Pinterest doen, een online moodboard maken en kom samen tot een fijne sfeer.

 

Niet al het behang wat ik hieronder toon is tijdloos. Behangetje 2, hieronder, koos ik voor de frisse tint. Dit behang is wel in vele tijdloze kleuren online te bestellen (vind onder de behang moodboards de linkjes naar de webshops). In dit blog vond ik hem er tof tussen staan vanwege de kleur inspiratie die het je misschien geeft tussen de andere behangetjes. Dit is wat kleuren doen. Je zou zo'n frisse, bijzondere kleur bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor een houten stoel of nachtkastje of in een accessoire zoals een kussen of opbergdoos.

 

Behang tienerkamer

Behang tienerkamer 1.Bloemenbehang Midbec Längtan Midsommar 63021 via Saartje Prum 2. Behang getekende bladeren groen 139425 Esta Home 3. Gestreept behang biscuit Bibelotte 4. Behang Eucalyptus Roomblush

 

Tienerkamer behang tips:

Met 1 muur behang zet je al een goede sfeer neer! Je kan gerust alle andere muren voorzien van bijvoorbeeld een zandkleur (of een andere lichte tint). Persoonlijk vind ik 1 muur behangen al vaak voldoende opvallend en sfeerbepalend in een kamer.

Check van te voren hoe je het behang (zelf) aan moet brengen, dit verschilt per behang. Het meeste behang (vliesbehang) van tegenwoordig is gemakkelijk aan te brengen op de muur. Je smeert de muur in en plakt het behang er op. Soms zijn de wat duurdere behangetjes (bijvoorbeeld van Morris&Co) of vintage behang (die prachtige rollen van vroeger) van papier en moet je eerst het lijm in het behang laten weken en kan je het behang daarna aanbrengen op de muur. Dit is best een pittige klus. Er staan "How To" filmpjes op YouTube of schakel iemand in die bij je thuis gaat behangen.

 

Behang "Twist" (Eijffinger) hieronder vind ik ook zo'n fijn tijdloos tienerbehang. En erg tof in combi met mosgroen (zie lampje)

Tienerkamer behangen

Behang Twist 318013 Groen, Eijffinger

 

Wanneer jouw tiener houdt van kleur is dit printje van Roomblush echt zo tof. Het is al een iets oudere print maar ik vind het blijvend cool. Combineer met planten en pik uit het behang ook kleuren waarmee je verder kan stylen. Prachtig ook bij een grijze of houten vloer. Lekker eigenwijs toch?

Behang voor tieners

Lekker eigenwijs behang van Roomblush hierboven (Behang Terrazzo groen). De rest van de kamer heeft naast dit kleurrijke behang wel wat meer rust nodig. Geschikt dus voor een opgeruimde tienerkamer ;-) Mooi in combi met naturel houten meubels of vloer, planten her en der en wat rijkere materialen zoals bijvoorbeeld een wollig vloerkleed, of kussenhoezen van geweven katoen met een getuft dessin.

 

Tienerkamer behang

Behang tienerkamer 1. Getekende bladeren behang zand/beige Esta Home (meerdere kleuren) 2. Behang wieber linnen zand Karwei 3. Foto & styling ElinaStyling Tienerkamer Bibelotte 4. Behang linnen EstaHome (meerdere kleuren).

 

Tienerkamer idee

De foto hierboven toont een tienerkamer bij Bibelotte thuis (Styling & fotografie Elinastyling). Wat een toffe sfeer voor de jongere, maar ook oudere tiener! Op de achterwand Bibelotte behang.

 

Behang voor tienerkamer

Niet iedereen waardeert bloemetjes behang. Een leuke variant daarop is blaadjes behang, zoals deze hierboven. Dit behang is van "Sandberg, Sigfrid beige" via Lidor.

Tienerkamer        Behang