Behang Photowall
25-9-2020

Onze dochter haar tienerkamer. Langzamerhand zijn we al een heel eind. We doen het stap voor stap, vaak wil ze even wennen aan de nieuwe verandering en dan voegen we er weer iets nieuws aan toe. De vloer is inmiddels geschilderd, de kastdeuren hebben een mooie volle kleur en toen ... begon de zoektocht naar behang. Ik zag op die wand wel een dromerige setting, iets met bloemen, vogels, bladeren. Maar nee, dat vond mijn dochter niet wat. Na máánden behang aan haar te hebben laten zien had ik daar ineens de juiste! Een soort aquarel achtige sfeer. Ik vond dit fotobehang (watercolour grey) op de site van Photowall. Ik maakte een moodboard voor mijn dochter zodat ze nog meer een goed beeld kreeg en ze was verliefd. Die móest het worden.

 

Photowall behang

Op de site van Photowall, bij je favoriete behang vul je de maat van je muur in, waar het behang op gaat komen. Super handig dat je nu kan zien (zie afbeelding hieronder) uit hoeveel banen je behang bestaat (ik koos fotobehang). Je kan het behang nog heen en weer schuiven zodat je kan kiezen welk gedeelte uit het behang jij wilt bestellen. Het behang dat wij gekozen hebben is links bovenin het meest donker. Ik twijfelde of ik misschien dat stukje uit het behang ging laten en dus het lichtere gedeelte ging kiezen. Ik ben blij dat ik het uiteindelijk niet gedaan heb. Het behang is nu perfect. Hele fijne sfeer en niet te donker (waar ik even bang voor was). Het is een kamer op het noorden, vandaar even twijfels. 

Photowall behang

Zo zie je het photowall behang in banen, voordat je het bestelt. Zo handig dat je die banen op maat thuis ontvangt.

 

Het behang komt op 1 rol met kniplijnen. De muur smeer je in met het bijgeleverde behanglijm (je lost poeder op in lauwwarm water). Een behangtafel is dus niet nodig. Hoewel, soms wel handig, wij moesten bij de deur een stuk eraf knippen en maakten hiervoor gebruik van Jula haar grote bureau. Je zou dit ook op een schone vloer kunnen doen. Ik bestelde de behangkit er ook bij. Aanrader vond ik. Fijne scherpe mes en overige materialen die absoluut handig zijn om het behang aan te brengen op de muur.

Wij hebben gekozen voor de Premium kwaliteit behang. Ik vind het fijn dat deze kraswerend is en mat, niet reflecterend. Handig, omdat ik ook foto's van het behang wil maken en leek me ook toffer. Ik ben heel blij met het resultaat, prima keuze dus. 

Let er goed op dat je het behang goed tégen de vorige behang baan aanlegt. Dit is bij mij niet helemaal goed gegaan. Ik heb kleine naden ertussen. Een tip zou kunnen zijn dat je de muur in een kleur schildert van het behang wat erop komt.

Photowall behang

Het behang zit erop! Geweldig wat behang kan doen met een ruimte! Hoe dromerig is dit!

 

Behang Photowall Watercolour Grey / Nachtkastje Xenos / Fluweel bloemen kussen H&M / Overtrek H&M / Bloemen overtrek Oyoy via Saartje Prum / Kussen druppel Oyoy Jut en Juul / Poster maantje Azzurra_Galatolo

 

Photowall behang watercolour grey

Dat wordt lekker slapen .......

 

Photowall wallpaper Watercolour grey

Behang Watercolour Grey / Nachtkastje Xenos / Overtrek (oude collectie) H&M / Fluweel kussen H&M (kussenhoes met kwastjes) / Kussen regendruppel Oyoy via Jut en Juul / Beni tapijt Benio / 

 

+ + +

 

Dit blog is gemaakt in samenwerking met Photowall

Tienerkamer        Behang