Raamdecoratie kinderkamer
10-8-2016

Gevonden via Pinterest! Raamdecoratie kinderkamer. Een idee van de Ikea en ik ga hem onthouden voor onze dochter haar kamer. Maak een frame op maat voor het kinderkamer raam en tack (met tacker of electrische nietmachine) daar de vitrage op vast. Klaar is je raamdecoratie. Haha, as simple as that.

Het brengt niet alleen sfeer, bijvoorbeeld voor hele hoge kinderramen die anders heel kaal lijken, maar het gaat ook inkijk tegen.

Raamdecoratie kinderkamer

Detailfoto "raamdecoratie kinderkamer maken"

 

Zelfmaken Raamdecoratie Kinderkamer

Schilder het frame in de kleur van je kozijn of in een ander kleur naar keuze! Knip de vitrage op maat, ruimer dan het frame! Zodat je de randjes netjes op kan vouwen en je wat meer stof hebt om vast te nieten op het frame (Zie foto hieronder). Beeld en Idee via de Ikea. Ik zou nog een haakje in het kozijn monteren waar het frame achter blijft klemmen zodat deze niet valt.

 

Kinderkamer raamdecoratie

Koop losse vitrage stof bijv. "sundrid" een vitrage met stipje of de "Alvine Spets" zie foto rechts.

Een ander "kinderkamer raamdecoratie idee" is een valletje! Bij de Kwantum hebben ze een tafel vol met valletjes liggen! Gekleurde oudroze (zie foto hieronder) en een hele hoop kanten valletjes. Je hoeft de "kinderkamer val" alleen maar in de breedte op maat te knippen en evt. om te zomen (aan de uiteindes). Verder is de val direct klaar voor gebruik. Alleen nog even een roede vinden, dit kan ook een lange bamboe stok zijn, of een mooie lange rechte tak die je schildert?

Val kinderkamer raamdecoratie

Een "val kinderkamer" idee | Rechts de valletjes die bij de Kwantum liggen. Links een voorbeeld illustratie, met behang van Roodborstje.

Een strakker idee om inkijk tegen te gaan is "kinderkamer raamfolie".

Raamfolie babykamer

Verschillende types raamfolie, o.a. konijntjes (zie bovenaan de foto) of bomen via TiS Lifestyle.

Niet op zoek naar valletjes of alternatieve raamdecoratie? Wel naar mooie gordijnen?

Bezoek graag deze mooie gordijnen webshops!

Zelfmaken        Gordijnen