Japans kinderkamerboek
2-10-2014

Afgelopen zomer op een hele warme dag kwamen fotografe Kiyomi en haar man Mick bij ons langs om ons huis, de kinderen en bovenal hun kinderkamers te fotograferen voor een Japans Kinderkamerboek. Het was een gezellige dag die begon met een Japans cadeautje voor de meiden. Slim, het ijs was direct gebroken. Daarna werden Jula & Olivia voorgelezen door Mick. De meiden waren direct relaxt en het fotograferen kon beginnen. Toch altijd spannend. Van te voren kon ik niet bedenken of onze kinderen zin hadden om mee te werken. De sfeer was heel fijn en het werd een gezellige dag.

 

Vanochtend ging de deurbel en het pakket waar ik al lang razend nieuwsgierig naar was werd geleverd! May i present: Het kinderkamerboek "kinderkamers van Nederland". Supertrots ben ik. Samen met een heleboel andere coole kinderkamers (waaronder die van Bibelotte, CozyKidz, Authentique Mignon en Knuffels a la Carte) is het een tof boek geworden. 

 

Japans kinderkamerboek fotografie kiyomi

Hierboven een glimp van Jula haar meidenkamer.... Ze is 6 en slaapt al in een groot brocant 1 persoonsbed. Op haar kamer is ook ruimte voor een nostalgisch schoolbankje. Zusje Olivia (bijna 4) mag altijd komen dansen en spelen op het grote zachte bloemenvloerkleed (gekocht in een antiek boerderij)

 

Japans kinderkamerboek door Kiyomi

En dit is Olivia haar kamer. Een kleine kamer en toch staat er een bed, een kast en een zelfgemaakt bureautje en speelgoed in.

 

Kinderkamers van Nederland

Op de zolder kunnen de meiden schommelen, met de ringen spelen en is mijn werkplek. Die roze vloer gaan we binnenkort onder handen nemen alhoewel ik het zo in het boek weer een grappig geheel vindt.

 

Het boek is niet in Nederland te koop maar kan je hier bestellen: ISBN978-4-778-1370-4 :-)

 

Om je een idee van de dag te geven, hieronder nog een foto van voorlezende Mick (links) en Kiyomi in actie (rechts).

the making of "kinderkamers van Nederland"