Babykamer

Sta je op het punt een babykamer in te richten? Vind op deze pagina voorbeeld foto's van de mooiste babykamers van dit moment en de tofste online babykamer shops waar je de producten direct aanschaft.

 

Babykamer inspiratie

Wanneer je meer inspiratie wilt over specifieke onderdelen van de babykamer ga dan meteen door naar: kinderkamer accessoires, kinder beddengoed, kinderkamer behang,  kinderkamer gordijnenhandmade, kinderlampen, kindermeubels, kraamcadeau, kinderkamer muurstickers, poster & kaarten, speelgoed en kinderkamer vloerkleden.

Klik op "lees meer" om meer te weten te komen hoe je de babykamer op een originele manier inricht.

Lees meer

Waar moet je om denken wanneer je een babykamer inricht?

Als eerste noem ik hier "veiligheid". Voor een babykamer gelden belangrijke veiligheidsnormen. Het lijkt me verstandig als je deze online opzoekt en dan kijkt wanneer het bericht geschreven is. Mijn teksten verouderen vandaar dat ik je liever naar een recent bericht over "veiligheid in de babykamer" verwijs. 

Zoek o.a op "eisen commode" en "eisen wieg" etc. De nieuwe babymeubels die je online of in een winkel koopt voldoen in principe aan deze eisen. Winkels in Europa mogen geen babykamer producten verkopen die niet aan die eisen voldoen. De EU heeft hier strenge regels voor.

Omdat mijn klanten, en ik, ook wel eens een babybed, wieg of commode bijvoorbeeld via Marktplaats kopen is het helemaal belangrijk om zelf op de hoogte te zijn van de laatste veiligheidseisen omtrent babymeubels.

Tot zover de veiligheid rondom babykamer meubels.

 

Babymeubels in de babykamer zetten, waar moet je om denken:

Wanneer je de babykamer meubels in huis hebt is het daarna wederom verstandig om je goed online in te lezen over de do's en don'ts. Ik zet hieronder als voorbeeld een paar puntjes:

- Zet een wiegje / babybedje niet op een plekje waar het tocht (onder een raam)

- Denk om de temperatuur in de babykamer (niet te heet / niet te koud)

- Gebruik bij voorkeur geen baby dekbedje (ook vanwege temperatuur, de baby kan te warm worden)

- Zorg dat je alle verzorgingsspulletjes, die je bij verschonen van de baby nodig hebt, binnen handbereik hebt (wanneer de baby op de commode ligt)

- Gebruik niet zo'n prachtige klamboe bij het babybedje wanneer je baby beweeglijker wordt! Serieus. Hang het pas weer op als je kindje oud genoeg is. Dan staat

het ook prachtig (kan ook boven leeshoekje).

Meerdere punten vind je online.

 

Uniseks babykamer

Wat als je niet weet of je een meisje of jongen gaat krijgen? Dan kan je de babykamer al een mooie neutrale basis geven en eventueel de puntjes op de "i" zetten wanneer je kindje geboren is. Weet je dat er naast wit, grijs, vergrijsd blauw ook andere kleuren bestaan die er meer uitspringen en ook geweldig voor een meisje en jongen zijn? Een vintage kleed met rode accenten kan de boel ook opkrikken. Kijk voor de sfeer van een levendige uniseks babykamer naar de foto hieronder.

Uniseks babykamer

Foto & stoelen Studio Baas

 

Uniseks kleuren voor babykamer; ossenrood, okergeel, bruinroze (zie commode op foto hieronder) vergrijsde groene kleuren, vergrijsde blauwe kleuren. Na de geboorte van je kindje kan je evt een muur behangen met een behangetje die jij bij je kindje vind passen. 

Babykamer

Commode in een oudroze/bruinige kleur van Firma Zoethout

Babykamer ideeën

Je kan nádat de baby is geboren gaan behangen, maar er bestaan ook echt genoeg behangetjes die voor een jongen en meisje geschikt zijn! En dit geldt ook voor muurstickers. Een beetje roze in het behang voor een jongen kan ook prima (vind ik). We leven (gelukkig) in een tijd waarin iedereen wat ruimdenkender is geworden en de mogelijkheden daardoor groter zijn. Personaliseer de babykamer wanneer het kindje geboren is. Je hebt prachtige geboorteposters, muurstickers met de naam van het kindje, een geboorte-, of herinneringen doos etc. 

Hang de leukste setjes babykleding aan een kapstokje in het zicht. Niet alleen leuk om extra vaak naar te kijken, het geeft ook een persoonlijk sfeertje. 

 

Babykamer inspiratie

Voor dit gedeelte hoop ik dat je eens lekker op mijn site gaat neuzen. Bij de "babykamer binnenkijkers" (hieronder) en bij mijn blogs. Ik schrijf regelmatig over de nieuwste behangetjes, of bijvoorbeeld over fijne babykamer meubels. Bij de babykamer binnenkijkers staan veel linkjes naar producten die je zelf gemakkelijk aan kan schaffen. Ook vermelden we vaak kleurcodes erbij. Heb je ons Pinterest account al gevonden? Kijk graag bij "babykamer" voor mijn verzamelde babykamer inspiratie foto's daar.

 

Babykamer inrichten

Ik heb ook nog een aantal babykamer inricht tips voor je. Denk bij de aanschaf van de meubelen verder dan een complete set. Combineer babymeubelen naar smaak. Je maakt het kamertje levendiger en persoonlijker wanneer je verschillende meubels met elkaar combineert. Commodes vind je ook op Marktplaats, deze kan je zelf in de gewenste kleur schilderen (met verf op waterbasis). Wat ik eerder ook al noemde, denk bij het inrichten van de babykamer aan de juiste plek voor de meubeltjes.

 

Babykamer verduisteren

Misschien wel de beste tip en meest praktische tip. Zorg ervoor dat je de babykamer goed kan verduisteren! Ideaal om je kindje een goed slaapritme te geven. Overdag hoeft de kamer niet pikkedonker te zijn, liever niet juist want de baby mag ook al een dag en nachtritme leren. Maar 's avonds en in de vroege ochtend mag het wel graag lekker donker zijn! Zodat ze sneller in slaap vallen en in de ochtend iets langer doorslapen.