Zolderkamer inrichten

De zolderkamer inrichten van Moses. Stephanie vertelt; "Het begon met een ledikantje dat toch echt te klein werd op zijn babykamer en een zolder die je in het hokje rommelzolder kon plaatsen". Door het schuine dak aan drie kanten werd het goed puzzelen hoe we hier toch een mooie en praktische zolderkamer van konden maken. Jaren geleden hadden we ervoor gekozen om de bovenste verdieping alleen te isoleren en er een laminaatvloer in te leggen. Nu werd het tijd om de zolder ook echt bij het huis te betrekken en kon ik helemaal los gaan met het tekenen van de indeling. Dit deed ik door foto's te maken en deze op de computer over te tekenen (TIP). 

Thuis bij Stephanie, kijk graag op haar "instagram pagina".

 

Wensen Zolderkamer inrichten

Een ingebouwd bed, een "kast schuine wand zolder", een kledingkast, nisjes (om te mooi speelgoed neer te zetten) en heel veel opbergruimte stond op de verlanglijst! Voor extra licht en ruimte op zolder hebben we eerst twee Velux dakramen laten plaatsen. Na een tijdje meten, nadenken en tekenen waren we eruit. Omdat alles zo schuin loopt wilde ik graag een extra wand naast het bed plaatsen zodat je een gezellig bedstede gevoel krijgt en alle schuine gedeeltes onderbreekt. Een bevriende timmerman vond de klus een leuke uitdaging en wilde de tekeningen graag uitwerken. Voor vergelijkbaar maatwerk kan je ook terecht bij Huis & Grietje. Het verbouwen deden we in delen en zo konden we tijdens de verbouwing af en toe het plan bijstellen. Hij begon met de aftimmering van het dak, hier zaten gipsplaten op maar wilde ik iets wat beter past bij de uitstraling van het huis dus kozen we voor houten planken. Vervolgens de nieuwe vloer en daarna al het maatwerk, eerst het bed, lage deurtjes naast het bed, daarna de 'schotten' met al de kastjes rondom de zolder. Dit zorgt voor heel veel opbergruimte, heerlijk voor al het speelgoed! Als laatste werd de grote kast gemaakt met een hanggedeelte voor kleding.

Kleuren zolderkamer

Over de kleuren hoefde ik niet lang na te denken, de balken en het dak werden fris wit. Het bed en de grote kasten kregen een stoere groentint uit de Tundra serie van Flexa Pure. De vloer zoals de rest van het huis in Fine Grey van Flexa Pure. De binnenkant van het bed werd ook in deze tint geschilderd, zo is het bed meer een apart hoekje. Als tegenhanger kozen we voor blank hout bij de radiator aftimmering.

Naast de groentinten vind ik het erg mooi om met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en touw te werken. De handgrepen van House of Oelie had ik al gekocht voordat we aan de zolder begonnen waren, vond ze zo mooi dat ze wel een plek moesten krijgen op zolder. Wandplankje in het bed is op maat gemaakt door Huis & Grietje, hier heb ik ook het houten vliegtuigje geshopt. Voor houten speelgoed heb ik sowieso een zwak, de diertjes zijn van Holtziger en de verrekijker en camera van Fanny & Alexander. De boeken (Atlas & Het Dierenboek) heb ik gekocht bij Tafel van zeven.

Ook ben ik dol op kringloopgelukjes en ga daar graag met Moses even kijken. De kleine giraffe met stippen is van de Wereldwinkel, de grote giraffe stond een paar maanden later op ons te wachten in de kringloopwinkel. Ook de stoere houten jeep is een kringloopvonst evenals de houten microscoop die ik op de Koningsdag rommelmarkt vond en zelf in een andere kleur geschilderd heb. Via marktplaats kochten we de schoolbank die we in "Rich Tundra" (ook uit de Flexa Pure serie) geschilderd hebben. Houten bowlingset kocht ik via #instagramkoopjeshoek. Het lijstje met de olifant is een souvenir van onze vakantie op Mallorca. De effen houten lijstjes zijn van de Sostrene Grene, net als de houten opbergdoosjes. Het schommelstoeltje en het gitaar kussen zijn van de Sissyboy. Sisal vloerkleed is van de Jysk. Het linnen dekbedovertrek is van de H&M home, sprei door oma zelf gebreid en de knuffels van Kenana Knitter Kritter.

Het was even klussen maar Moses kan nu eindelijk van de zolder genieten en heeft genoeg plek om te spelen.