Stoere jongenskamer ideeen

Wat een geweldig medium is Instagram toch. We vinden de mooiste, stoere jongenskamers daar! Vandaag showen wij hier de stoere jongenskamer van Déjan. Zijn papa is enorm handig en maakt van hout de meest mooie producten na. Lees hieronder graag het verhaal van Jellina die je ook kan volgen op Instagram via @Jellinadetmar

 

De stoere jongenskamer van Déjan

Wij (Jan en Ik, Déjan ‘13 en Melin ‘16) wonen in een oud huis, zo rond 1700 gebouwd. Boven hebben wij niet zoveel ruimte en we hebben ook geen zolder. De houten balken die in ons huis lopen zijn allemaal in het zicht, dit hebben wij zo behouden. We hebben er juist een accent aan gegeven om de muren wit te maken en van de balken de verf laag af te krabben zodat ze juist naar voren komen. In Déjan zijn stoere jongens kamer komt dit heel mooi naar voren. Bij binnenkomst hebben we Déjan zijn naam op de deur van oud sloophout. Deze houten letters heeft mijn man zelf uitgezaagd. Deze letters (lettertype) hebben wij van google gehaald op papier uitgeprint, overgetrokken op hout en uitgezaagd. De tussenwand in de slaapkamer is van underlayment hout gemaakt, want ik wou graag veel spulletjes bevestigen op de wand. En van hetzelfde hout hebben wij het bed van Déjan gemaakt. Onder het bed zijn twee grote lades gemaakt voor al het beddengoed, en eventueel speelgoed of kleding. Een mooi groot bed is het geworden zoals je ziet. We hebben voor en achter wat extra ruimte gelaten zodat je het ook makkelijk kan opmaken. Déjan kan hier heerlijk slapen met al zijn knuffels. Onder de lades zijn wielen gemaakt zodat je makkelijk de lades in en uit kan trekken.

Op de stoere jongens slaapkamer staat nog een lockerkast een bureautje en een grote dekenkist. Het bureau hebben wij ook zelf gemaakt, er zitten open vakken in en daarin kunnen we de bakken van de ikea kwijt met speelgoed. Ook staat er een grote houten bak onder waarin speelgoed kan. Aangezien we veel hout over hebben gehouden van de wand heeft Jan daar een vliegtuig van gemaakt en een groeiladder. Daarbij heb ik kaartjes gemaakt met lengte, gewicht en de datum in handlettering. Ook een wandplank met leertjes hebben we gemaakt en deze bevestigd aan die wand.

Zelfmaken stoere jongenskamer

Het underlayment hout kun je in iedere bouwmarkt wel kopen. Het vliegtuigje wat je ziet heeft Jan zelf gemaakt, idee via pinterest! Ook de houten ijsjes, de bergen, de maan en het fototoestelletje zijn allemaal zelf gemaakt. De wandplank is wit geverfd en hebben we opgehangen met leren riemen die we bij de action hebben gekocht. Zie ook ons blog "wandplank zelfmaken". Het bureautje hebben we zelf zo gemaakt dat je de bakken van de Ikea erin kan schuiven voor speelgoed. De plank boven het bureau is ook van de Ikea. De lamp komt uit een bouwmarkt, de dekenkist komt van een rommelmarkt. Het stokpaardje is handgemaakt en deze heeft Déjan gekregen op zijn verjaardag. Het loopautootje en het krukje zijn van de leenbakker. De lockerkast is van de formido, de knoppen op het bed zijn van HK-Living. De fotokaartjes heb ik zelf uitgeprint van internet zijn van Sharon Montrose.


Jongenskamer