Scandinavische kinderkamer inspiratie

De Scandinavische stijl kom je op het moment veel tegen in kinderkamers. De kenmerken van deze stijl zijn rustig, licht en het gebruik van natuurlijke elementen zoals bijvoorbeeld hout. Ik zie deze elementen ook terug in de kinderkamer van Fien. De Scandinavische sfeer voel je in de inrichting (minimalistisch) en zie je door het houtgebruik (bed) en ook in de zwart/wit prints op de muur. We nemen vandaag een kijkje in de fijne kamer van Fien. Haar moeder (styliste en eigenaar van SUUSSIES) ken je misschien via instagram SUUSSIES.

 

Kinderkamer in Scandinavische sferen

Suus vertelt. Fien is dol op blauw. Omdat ik meer van de rustige kleuren ben hebben we samen gekozen voor de fijne kleur denim drift. Warm en rustig. Op de vloer ligt linoleum van Piet Boon (walton uni). Dit is een natuurlijk materiaal wat heerlijk aanvoelt en onderhoudsvriendelijk is. We houden van natuurlijke materialen zoals hout en linnen. De kamer van Fien is bewust erg rustig gehouden omdat ze zich daar fijn bij voelt. In deze kamer kan ze ook heerlijk lezen. Ze is dol op mooie notitie boekjes, pennen etc om al haar tekeningen en verhalen op te schrijven. Heel veel speelgoed probeer ik te vermijden. In haar kamer was een inbouwkast, daar hebben we een open kast van gemaakt. Daar heeft Fien al haar boeken, verzamelingen stenen, schelpen, mooie spulletjes en kastjes vol pennen en potloden. Het bed is zelf gemaakt, overdag wordt het gebruikt als bankje en 's avonds als bed. Het idee komt van Pinterest. Wij maken heel veel zelf. Daarnaast hebben we ook een zwak voor vintage meubels en Scandinavische ontwerpen. Het bureau vonden we op Marktplaats. We verfden het blad. Het prikbord wat erboven hangt kochten we op een rommelmarkt (in die kleur). Het stoeltje (gekregen van mijn vorige baas) past er perfect bij. De mix van design meubels en rommelmarktvondsten maken ons blij.

 

Producten: Lamp Snowpuppe | Posters links "dorpje met kerkje" midden (hartje) zelf gekleurd door Fien, rechts Pax and Hart "Winnie" | Stoffen camera Suussies | Knuffels via LuckyBoySunday, Lange Leo Suussies | Op bureau kroontje Suussies | Muurknoppen Karwei, daaraan tasje met strik Suussies & rugtas stipje Monk & Anna | Aan de kast Rabbithead Bisoudelou | Mobiel Futura via Taska |