Scandinavische kinderkamer

Trots op deze fijne nieuwe binnenkijker. Een "kinderkamer in scandinavische stijl" in combi met unieke vintage vondsten. Kijk mee binnen in de kinderkamer van Dieuwertje. Haar mama kan stijlen als de beste. Wie houdt van deze "Scandinavische kinderkamer" stijl en vaak op instagram zit herkent vast de foto's al. We zijn in het huis van Tinta Luhrman.

In de Scandinavische kinderkamer is de basis (zoals de muren) vaak wit. De meubeltjes zijn vaak in vergrijsde kleuren en de overige accessoires in natuurlijke materialen en kleuren. Zo'n rendier knuffel van Donna Wilson maakt de sfeer natuurlijk nog even extra Scandinavisch, i like!

 

Informatie kinderkamer Scandinavische stijl

Het bijzondere houten bed is op maat gemaakt door ons bedrijf Woodchuck. Voor de rest heb ik gebruik gemaakt van veel naturellen, vertelt Tinta, omdat wij ons daar prettig bij voelen en ook rust geeft. Dieuwertje is niet veel in haar kamer omdat zij altijd buiten aan het spelen is of beneden aan het verkleden. Nu ik voor haar een klein poppenhoekje heb gemaakt, is ze wat meer boven te vinden want in haar keukentje maakt ze allerlei brouwseltjes. Heel veel speelgoed hebben wij bewust niet. Van kleins af aan heb ik bewust plastic speelgoed geweigerd, ga liever voor duurzaam en dat ze zelf creatief kan zijn met de dingen die ze al heeft. Wel heeft ze bergen met knuffels, daar speelt ze dan mee in haar geheime plek (bij het bed zit een verstopplekje). Wij houden erg van natuurlijke materialen en de puurheid van een product. We wonen nu een paar maanden in dit huis en haar kamer is nog niet klaar. Er komt nog een bureau aan haar bed vast. We maken veel zelf. Het bed, kast en de pop zijn zelf gemaakt. Het kleine Tomado wandrekje kocht ik op een rommelmarkt, net zoals de poppenhuizen, sprei en de spullen in de kast. Kussen met beer is van Fine little day (Frankeysueshop). De kussens (Taska) Knuffels donna wilson. De lamp is een oude mand. Houten speelgoed o.a. van grimm, ostheimer & fannyalexander. Het keukentje is een hele oude van ikea. Bankje en stoeltjes via cininwonen. Vogellampje (Keramisch, via Loulechien) Postertje is een kopie van het boek "Ik wil mijn hoed terug" Kleedje op de grond via een Fairtraidwinkel. Gebruikte kleuren: Kleur vakkenkast "kalkverf van Gamma, Gentle green" Op de muur een goudbruine tint van farrow and bal. - Dol op deze stijl? Bekijk meer foto's op "Tinta haar instagram pagina"-

- Kijk voor meer inspiratie ook op onze "Babykamer scandinavisch"