Meisjeskamer inspiratie

Binnenkijken in de meisjeskamer van Madée. Marlies, van "MarliesHuisman" vertelt; Met de overgang naar een ‘groot bed’ vond ik het ook tijd de babykamer van Madée (2,5) te veranderen in een grote-meisjes-kamer. Met als uitgangspunt dat ik niet heel veel wilde aanpassen in het kleurenpalet want eigenlijk was, en ben, ik met de basis van de kamer: wit met groen en roze details, nog heel blij.

Online speurde ik al een tijdje naar een mooi (vintage) bloemenbehang. Een van de muren in de kamer was nog helemaal wit. Met muurstickers heb ik er al eens wat gezelligers van geprobeerd te maken, maar voor de grote-meisjes-versie van de kamer mocht het wel wat pittiger. Bloemenbehang dus. Er zijn veel merken waar je mooi behang kunt vinden, maar uiteindelijk slaagde ik ‘gewoon’ bij Kwantum. Het behang past perfect bij het kleurenpalet van het kamertje én was ook nog eens budgetproof. Het is behang ‘Famke’. De kleur groen kwam al terug in de geverfde lambrisering op de andere muren van de kamer (dit is de kleur ‘Stone’ van vtwonen) en de oudroze kleur van het hemeltje van Sebra Interior komt ook heel subtiel terug in het behang.

De rotankast die (op de plaats van de commode) tegen de wand met behang kwam, stond al een tijdje op mijn wishlist. Het is een kast van Ikea uit de Stockholm 2017 collectie. Hij is in Nederland helemaal uitverkocht maar via Instagram kwam ik erachter dat hij in Duitsland nog wel op voorraad was. Op een zaterdagmiddag vertrok ik met volle tank en goede moed naar Ikea Duitsland om de gewilde kast op te halen en daar heb ik nog steeds geen spijt van! Het is, in combinatie met het behang, een echte blikvanger in de kamer. Bovenop de kast staat een houten regenboog van Grimms en de stapelblokken van Wooden Story. De plank boven de kast maakten we zelf van stukken leer en een plank. Op de plank staat een papieren opbergzak van Uashmama, een houten letter, sierbordje van H&M Home, doosje van Søstrene Grene, vaasje van Hema en mok van Bloomingville met een pannenkoekplantje erin.

Tijdens een van mijn vele bezoekjes aan de kringloop viel mijn oog op een prachtig retro ledikant. Zo’n vintage ledikant hadden we ook als eerste bedje voor Madée, maar dit exemplaar is een slagje groter en hier kunnen de zijkanten van verwijderd worden, dus ook geschikt als peuterbed. Hoera! Dit was echt een kringloopgelukje. Ik had er al zo vaak tevergeefs naar een vintage ledikantje gespeurd op Marktplaats. Boven het nieuwe retro bedje, dat ik de kleur ‘olive green’ van Flexa gaf, hangt de prachtige oudroze bedhemel van het Deense merk Sebra. Het beddengoed is van Crisp Sheets en de kussens van Karwei en via Instagram. Ook het bureautje was een gelukje. Toen wij ons huis al wel hadden gekocht, maar de sleutel nog niet hadden, reed Jasper door de straat. Hij zag dit bureausetje in de straat staan met een briefje erop ‘gratis meenemen!’. Het setje is dus van iemand hier in de straat geweest en is eerst naar ons oude huis in Amersfoort vervoerd om vervolgens weer in de straat terug te keren! Erboven hangt een IXXI en op het bureautje staat een opbergdoos van House Doctor met het prachtige ‘Het dierenboek’. Aan de wand waar het bedje staat hangt nog een houten kapstok van Iris Hantverk, hieraan hangen vaak wat kledingstukken. Ook hangen er een spiegel van Hornbach en kroontje van Suussies aan. De leren slinger is van Jeebags en was het eerste wat ik ophing in de toen nog babykamer, hij mag wat mij betreft altijd blijven. De lampenkap ontwierp ik zelf bij Homestock in Zwolle en werd speciaal voor mij gemaakt, hij kreeg een mooie plek in deze mooie meidenkamer.

Voor meer inspiratie, bekijk ook de instagram pagina van Marlies!














Meisjeskamer