Kleine jongenskamer

Vandaag inspiratie voor het inrichten van de kleine jongenskamer. Birgit (Birgit Koelewijn) vertelt: Sinds begin dit jaar heeft Finn een eigen kleine jongenskamer. Het is niet groot (6 m2 ), dus we moesten creatief omgaan met de ruimte. Via Fortune Flea kwamen we een vintage bed tegen, ik was verkocht! Gelukkig vond Finn dit Franse vintage spijlenbed ook mooi en konden we hem Amsterdam ophalen. De ruimte onder het bed hebben we opgevuld met houten bakken op wieltjes die we zelf maakten, handig (!) voor de kleine jongenskamer!

Voor de kleur op de muur koos ik voor Oval Room Blue van Farrow and Ball, een prachtige kleur. Niet te blauw, niet te grijs. Ik was eigenlijk opzoek naar een oud Gispen typemachine bureautje voor op deze kamer. Deze bureautjes zijn niet te diep en niet te breed, en zou in deze ruimte precies passen. Maar toen ik langs de kringloop fietste en dit bureau met stoeltjes zag staan, vond ik dit een prima alternatief. We gaven het blad, het zitvlak en de rugleuning van de stoelen de kleur Breakfast Room Green van Farrow and Ball. Finn is een enorme verzamelaar en natuurliefhebber. De mooiste schatten krijgen een plekje op zijn kamer, in zijn letterbak of in zijn schattenkastje met de houten deurtjes. Dit kastje is prive en verboden terrein voor de overige familieleden. De ram aan de muur is van WAUW, het gewei kochten wij op de brocante markt in Lille en de prachtige uilenkop is van Susan Meijerink. Voor Finn zijn kledingkast kozen wij voor een eigen ontwerp. Jaren geleden redde wij 2 oude houten tuindeuren van het grofvuil op straat. Deze deuren vormden de basis van de kast op Finn zijn kamer en ik vind hem prachtig geworden! Om de deuren heen bouwden we een kast van underlayment, en schuurden we de oude deur kaal. Omdat de kast hoog is ( 235 cm ) is er onderin voldoende ruimte voor speelgoed en boeken, en is er nog ruimte boven in voor Finn zijn kleding en het beddengoed. Finn zijn kamer is niet groot, maar wel heel fijn.

Product informatie kleine jongenskamer

De vloer is een laminaat vloer van VT wonen (Karwei) in de kleur olijf. De gordijnen zijn gemaakt van dikke jeans stof gekocht bij een stoffen winkel in Den haag. De letterbak komt van Marktplaats. Het bureau, het houten wandkastje met deurtjes en het witte metalen kastje kocht ik bij de Kringloop. Het open houten kastje bij zijn hoofdeinde, de kledingkast en de bakken onder zijn bed maakten wij zelf. Het beddengoed is van Sissy Boy, de kussens zijn van By Molle en van La Cerise sur le Gateau. De oude schoolprent van het Skelet kochten we bij WAUW, het fantasie beest er naast aan de muur maakte Finn zelf van gevonden troep op het strand. De vlaggetjes slinger maakte ik voor Finn zijn 9 de verjaardag van een oude Noorse wegenkaart. De gele hanglamp is van Studio Snowpuppe en de oude legerkist achter Finn zijn bed kochten we in Lille op de Brocante Markt. 

Voor meer foto's neem graag een kijkje op - Birgit - haar IG!

Jongenskamer