Kinderkamer vlinder

2 jaar geleden vroeg ik (Marjolein Bouhuijzen) aan dochter Nika wat ze het allerleukste zou vinden voor haar nieuwe kamer; “vlinders en roze” was het antwoord. Avonden was ik op zoek naar vlinderbehang dat ik enigszins “stylish verantwoord” vond maar ik kon niet slagen. Sowieso vond ik het inrichten van Nika’s kamer een uitdaging; het is de zolderkamer met 3 meter hoge plafonds in combinatie met veel schuine wanden. De enige rechte wand in de kamer was al snel bezet door de kledingkast. Behang viel daardoor eigenlijk snel af. Op naar plan B! Ik vond op Pinterest een mooi beeld van een geschilderd vlak op de muur en dit sprak mij gelijk aan, het zou de plek bij haar bed gelijk wat knusser maken. Ik koos voor een frisse lichtroze kleur van Flexa en in het vlak plakte ik zwarte vlinder muurstickers van Ferm Living. Wat een superleuk effect gaf dit gelijk aan de kamer! We misten al snel bergruimte in ons huis, we besloten daarom een muurtje te plaatsen in Nika’s kamer. Naast extra bergruimte achter de muur, leverde dit een rechte muur op en kon ik een bureau plaatsen en leuke spullen aan de muur ophangen. 10 jaar geleden reisde ik voor mijn werk veelvuldig naar het Verre Oosten en in Hong Kong kocht ik destijds opgezette vlinders in lijsten. Perfect in het vlinderthema! Ik vulde de wand verder aan met kleine spiegeltjes van Umbra en ik hing een gehaakte lamp van Et_aussie en een pegboard van Blockdesign op. De roze hanglamp van Kidsdepot versierde ik zelf met een paar vogeltjes van Pipoos en een stoffenslinger van Meri Meri. Nika blij, en mama misschien nog wel meer! Dol op de stijl van Marjolein? Kijk ook graag op haar "insta" en site "bymints"

 

Info "kinderkamer vlinder"

Bed: Flexa Play, Beddengoed: Crisp Sheets en HEMA. Kussens: Wolk Made.com, Rond kussen met pompoms Lorenacanals via grasonderjevoeten, Linnen roze kussen bymolle. Poppenbed: Cozykids.nl Poppen: SuzyB. Pandabeer Ikea. Vloerkleed met bladeren Lorenacanals, via grasonderjevoeten. Muurstickers vlinders (Ferm Living). Naamsticker (SuzyB). ABC hout Kwantum. Fotolijsten en wandplank Ikea. Prints in lijsten zijn behangstalen van Roomblush. Muurstickers vogels KEK Amsterdam

Bureau laten maken door een timmerman/ Schraagpoten zijn van Ikea. Behang: Kwantum & vlinderlijsten prive bezit. Bordje met geborduurde N: wikkie.nl. Haak: Hay. Lamp gehaakt Et_Aussie. Pegboard (gaatjesbord) Blockdesign. Storytiles tegeltje (op pegboard plankje). Spiegeltjes Umbra. Metalen fotolijst Jysk. Kaarten Suhka. Roze lichtslinger: cottonballs the original. Blik met hart Sjakies Haarlem. Vlaggetjes papier (schuine muur) Dille en Kamille. Dozen zwart/wit Wehkamp. Opbergdoos mint: Ikea. Perfo bakje roze: Kwantum. Zebrakop: Intratuin. (Ketting: meegenomen vakantie Ibiza) Houten popjes familie: Studio Poppe. Vintage rotan stoeltje via marktplaats. Knoopkussentje Intratuin Rond tasje: Leflair-vintage.com Gestapelde wandkast: Sebra. Fluo roze wandhanger aan kledingkast: knottingonthewall Kledingkast: vtwonen. Lerengreepjes roze: Handles and more. Kledinghanger Intratuin. Tipi Tent Loods5. Kleed (bij tent) van House Doctor.