Kinderkamer onderwaterwereld

Ik kwam deze prachtige "onderwaterwereld kinderkamer" tegen op instagram bij Birgit van @koosiekids en de sfeer sprak mij aan. Het bijzondere design behang, de geschilderde golven op de muur, de rustige kleuren. Birgit was meteen enthousiast toen ik haar vroeg of ze deze "onderwaterwereld slaapkamer" met ons wilde delen, dat wilde ze graag.

Birgit vertelt: Dani wilde na een vakantie waar hij in een hoogslaper sliep ook thuis heel graag hoog slapen. Uiteindelijk hebben we zijn bed ingewisseld, maar dan voor een half hoogslaper. Ideaal! Een hoogslaper is leuk en super handig als je weinig ruimte hebt, maar met een half hoogslaper is het makkelijk om het bed te verschonen en je creëert een knus hoekje. Wij hebben er een chillhoekje van gemaakt waar Dani bijvoorbeeld een boekje kan lezen. Maar hij kan met een laken over het bed er ook zijn eigen huisje van maken. Dani is gek op dieren. Ik heb daarom gekozen voor een onderwaterwereld thema. Je raakt niet uitgekeken met al die leuke zeedieren op het behang. De golven passen natuurlijk mooi bij dit thema. En dani slaapt met zijn halfhoogslaper net boven het water, alsof het een bootje is. We hebben sinds kort een paar dingen veranderd. De muur achter de groene kast heeft een rustige kleur gekregen. Deze beige tint combineert mooi en het lijkt een beetje op de kleur van het strand, waardoor het weer mooi past bij het thema. Dani zat nooit achter zijn bureautje op zijn kamer, dus die hebben we weggegeven. En omdat we in zijn kamer opbergruimte nodig hadden is er een mooi opbergmeubel voor teruggekomen. We hebben deze zelf geverfd in dezelfde kleur als de muur. Dat zorgt weer voor eenheid en rust. Ook kan hij hier lekker opzitten. Dani is blij met zijn kamer: hij kan er heerlijk spelen, lezen, chillen, glijden en zelfs klimmend zijn bed in. Ook al heb ik weer nieuwe ideeën, we laten het voorlopig zo als het nu is.

Muurverf: De blauwe kleur op de muur is "denim drift van Flexa". De beige muurkleur is "mushroom van Vestingh paint". Behang achter het bed is van Annet Weelink Design. Behang vissen en opbergmeubel zijn van Bibelotte. Poster walvis Studio Loco. Halfhoogslaper via de Otto. Kussen schelp Moi Mili via Kidsdecoshop.

DIY golven op de muur schilderen - ik heb eerst de hoogte bepaald en op de muur een streep getrokken met potlood, daarna een groot en klein bordje uitgezocht en die op de horizontale lijn op de muur gehouden. Daarna bepaalde ik hoe hoog ik de golf wilde en plakte ik het af op het bordje. Toen kon ik de bordjes steeds om en om precies waar het was afgeplakt (handig om het bordje aan te geven wat de boven en onderkant is) tegen de horizontale streep op de muur houden en trok ik er met potlood een lijn omheen. En daarna alles inkleuren met verf. Waarbij ik begon met een klein kwastje over de potloodlijn.

 
Jongenskamer