Aankleding meisjeskamer

Binnenkijken bij @leens_living Welkom in de gezellige meisjeskamer van Eef! Marleen verteld; Toen wij in dit Rijksmonument uit 1680 kwamen wonen, stond er op deze kamer een gedateerde wastafel. Op de plek waar de voet van de wastafel had gestaan, zat een groot gat in de parketvloer. We hebben de gehavende vloer toen vervangen door een marmoleum-vloer van Forbo – heel kidsproof en met zijn lila kleur matchend bij de auberginekleurige tegeltjes op de monumentale schouw. Zonder deze tegeltjes zou het kleurenpalet er wellicht heel anders hebben uitgezien, maar zoals op meer plekken in huis bepalen de historische ornamenten welke kleuren in de ruimten worden gebruikt.

- SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE FOTO'S -

Aankleding van Eef haar meisjeskamer

Geïnspireerd door accounts op Instagram, besloot ik de muren lila te maken met als tegenhanger terra. Het bloemetjesbehang van Rebloomed bleek hierbij een perfecte match! Spelend met kleur ontdekte ik dat zowel groen als donkerblauw hele mooie accentkleuren zijn in deze kamer. Toen Eef een nieuw bed mocht uitkiezen, wilde ze niets liever dan het Kura bed van Ikea. Een superleuk bed, maar de witte panelen in het frame vond ik wel erg wit! Ik heb toen op maat gemaakte platen berkentriplex ertegenaan gemonteerd. Daarmee kreeg het bed meteen veel meer warmte en gezelligheid! Ik wil er nog iets creatiefs mee doen door het te schilderen, maar ben er nog niet helemaal uit wat het moet worden. Overigens wordt deze kamer binnenkort vanwege praktische redenen omgebouwd tot speelkamer en krijgt Eef weer een nieuwe kamer. Het behang van Rebloomed blijft waarschijnlijk wel hangen, want dat is gewoon te leuk!

 

Bedhoekje: Behang Rebloomed / Hoogslaper Ikea gepimpt met hout van "opmaatzagen.nl" / Oranje klamboe Kwantum / Kussens Ferm living paard / Slinger Bgainspo / Deken ruit Madam Stoltz / Poster chirpy feeling (laatste 2 foto's) / Gestreept lila overtrek Wehkamp

Vloer: Forboflooring.nl

Gordijnen: Hema

Bureauhoekje: Bureau kidsdepot / 

Hoekje schouw: Lila verf Labpaint Powder Blush 132 / Ballonnen Byondesign / Poster Love; Hello.made / 

Meisjeskamer