Neutrale babykamer

Linda van (web)shop "Droomkamertje" vertelt; Door het werken tussen de meubels bij Droomkamertje was de keus voor oude authentieke meubels natuurlijk snel gemaakt. Ik houd niet van de standaard mdf meubeltjes, maar van meubels waar wat karakter in zit! Het kan natuurlijk ook niet anders dat wij onze eigen meubels van Droomkamertje (commode en kledingkast) in het kamertje van Jens hebben staan! Deze zijn door onszelf gezocht, gestraald en geschilderd, om zo weer een mooi nieuw jasje te krijgen. Wij wisten niet of het een jongetje of een meisje zou worden, dus een neutrale babykamer moest het worden. Nog best lastig wanneer je dagelijks door je werk hippe kleurrijke babykamers voorbij ziet komen! Daarom heb ik gekozen het kamertje rustig te houden. Een tikkeltje Scandinavisch met wit/houttinten/rotan en daarnaast een warm accent door de warme kleur okergeel/goud toe te voegen.

 

Neutrale babykamer inrichten

Veel accessoires uit de neutrale babykamer komen uit de webshop van Droomkamertje, zoals de commode, de gehaakte konijnen en ook muursticker konijn. Aankleedkussen + hoes zijn van Nobodinoz. Plankjes hout (oorspronkelijk een kruidenrekje): Ikea. Dierenkop stof is van Fabels out of vintage. Houten lijst: Xenos (in deze lijst zat een spiegel, deze heb ik eruit gehaald om zo alleen de lijst over te houden).

Kledingkast, knuffel longarm, muursticker mus, oker plaid & poster Berelief via Droomkamertje. Witte beer & houten lijst via de Ikea. Houten kapstok is gekocht bij de Kwantum. Houten kralenketting bij de Xenos. De schoentjes zijn meegenomen als cadeautje uit Portugal door mijn schoonouders.

De schommelstoel is van Kidsdepot. De witte plank (van de Ikea) met touw (intratuin) en kapstok van een oude tak (via decoratietakken.nl), deze heeft mijn man zelf gemaakt. Hij heeft in de plank 2 gaten geboord en hier het touw doorheen gehaald. Daarna heeft hij het touw om de tak gebonden.

Houten konijn: Huis en Grietje. Gehaakte cactussen: Droomkamertje (merk House of Oelie) Lampje voor het raam: Kwantum. Het ledikant is van underlayment en vuren hout & gemaakt door vanSoethoutmeubelen. Vloerkleed jute & rotan lamp via Kidsdepot. Plaid & muziekmobiel (Ted & Tone) via Droomkamertje. Ik zocht een mooie vervanger voor het witte sloophoutbehang van Piet Hein Eek (deze vonden wij erg prijzig) en zijn bij dit behang uitgekomen van de Hornbach.