Moderne babykamer

Wij vonden online een moderne babykamer op de site van MOHN. In deze moderne babykamer zie je een superstrak wandpaneel van populierenhout wat de babykamer die mooie, moderne en strakke look geeft. Onze interesse was gewekt. Lees verder voor tips en de gebruikte materialen en kleuren uit deze bijzondere binnenkijker.

 

De "Moderne babykamer" inrichten

De muren van deze moderne babykamer schilderde Shari in "Denim Drift" van Flexa. De okergele kleur op de commode is "Okergoud" van Flexa. Het Ledikant Lars vond Shari online. In het ledikant zie je een "Hydrofieldoek met zwart-wit motief Tree". Zwart gebreide wiegdeken is van het merk Jollein. (Jollein). In de moderne babykamer mag de "Lightbox" natuurlijk niet ontbreken :-) Lamp uil op de kast is van "Clayre & Eef. Deken met walvis motief van FRESK online besteld. De Witte stoel is een "Eames DAW" In het ledikant o.a. gele knuffelbeer (Noodoll) en de blauwe knuffelbeer via Sissy-Boy. Boek “Deze hoed is niet van mij” (Jon Klassen), Boek “Meneer Tijger wordt wild” (Peter Brown), Blauw Dala paardje (IKEA) en het boek “Allemaal Apen” (Owen Davey) via bol.com. De matroesjkapoppen "dieren" boven de commode zijn van PSikhouvanjou. Houten robot via Rijkswachters.nl Aankleedkussehoes is van Wave (Cam Cam)

 

Idee moderne babykamer

Maak zelf een betonnen kruk (te zien op de foto hieronder, achter het ledikant)

Wat heb je nodig? - Bezemsteel - 1 zak cement - 1 zak betonzand - 1 zak grind - water - Transparante lak - Een decoupeerzaag - Een schroefmachine + schroeven - Een emmer - Grote waterpas Hoe ga je te werk? Maak als eerste het onderstel. Hiervoor zaag je de bezemsteel in drie of eventueel vier gelijke stukken. Dan schroef je aan de bovenkant van iedere stok een schroef door het hout. Voor het bovenblad ga je beton maken in de emmer. Hiervoor geldt altijd een 1-2- 3-verhouding. Dat betekent dat je aan elke schep cement twee scheppen zand en drie scheppen grind toevoegt. Je gaat bij het maken van je beton stap voor stap te werk: 1. Voeg een schep cement toe 2. Voeg twee scheppen zand toe 3. Voeg drie scheppen grind toe 4. Voeg een klein beetje water toe om het mengsel roerbaar te maken. Niet teveel, anders wordt het mengsel te nat en droogt het niet goed. Deze stappen herhaal je tot je mengsel de gewenste dikte bereikt heeft. Mijn zetel is uiteindelijk ongeveer 5 cm dik geworden. Veel dunner zou ik het niet maken. Het blad wordt dan minder stevig en kan makkelijk breken. Sla met een stok op de emmer zodat alle luchtbellen uit het mengsel verdwijnen. Let hierbij wel op, het mengsel kan spetteren! Zet de stokken in het mengsel. Druk goed aan, zodat het onderstel tot aan de bodem van de kuip reikt en schep vervolgens het mengsel terug, zodat het beton goed aansluit op het onderstel. Controleer met de waterpas of de poten wel recht ten opzichte van elkaar staan. Anders krijg je een scheve kruk. Je kruk is bijna klaar. Je moet nu nog zeven dagen wachten tot het beton écht goed opgedroogd is. Het is écht heel belangrijk dat je lang genoeg wacht. Probeer je de kruk eerder uit zijn mal te halen, dan zal het blad breken. Als je zeven dagen hebt gewacht (goedzo!), dan kun je de kruk voorzichtig uit de emmer halen. Dit is wel een flink karwei, dus misschien kan iemand je hierbij helpen. Sla met een stok voorzichtig op de emmer om het blad los te maken. Draai het blad met de poten een beetje heen en weer en probeer de rand van de emmer uit te rekken. Zet de kruk op zijn poten en probeer de emmer er al draaiend vanaf te trekken. Het kan in het begin lijken dat de kruk er met geen mogelijkheid uit komt, maar blijf proberen! Als je de emmer eenmaal los hebt kun je de zetel een beetje opschuren om al het ‘stof’ te verwijderen. Veeg het blad schoon en zet er nog een laag transparante lak op, om het blad te beschermen tegen vuiligheid. Als laatste kun je eventueel de poten nog beschilderen. Website - MOHN -
Moderne babykamer