Inspiratie babykamer

Wat een fijne inspiratie voor een babykamer! Marline stuurde Kinderkamerstylist de foto's met de volgende tekst erbij: "Hierbij wil ik graag het eindresultaat delen van de kamer van onze dochter Aymée. Ik heb de afgelopen maanden veel inspiratie voor de babykamer opgedaan via jullie website, een site waar ik exact mijn smaak vond! Ik heb zelf een blog over interieur en homestyling, (Sky)CastlZ. Ik had totaal geen ervaring met het stylen en aankleden van kinderkamers maar sinds het ontdekken van jouw website ben ik zo enthousiast geworden. Het is geweldig om een omgeving te creëeren waar kinderen in kunnen dromen en spelen :-)

Het idee voor het kamertje is ontstaan nadat ik een mooie koperen industriële lamp van HK Living op het oog had. Ik wilde daar alles omheen creëeren. Ik vond de lamp te duur maar het kleurenpalet was duidelijk: een warme roest/roze tint op de muur, gecombineerd met donkergrijs, heel zacht blauw en mintgroen. We wisten al dat we een meisje zouden krijgen en het idee was om een meidenkamer te maken zonder roze. En ik wilde graag zelf alles schilderen en opknappen, iets wat ik met veel plezier doe!"

 

Inspiratie babykamer meubels en accessoires (en tips!):

 

De commode was de eerste aankoop: een echte brocante commode die nog heel wat jaartjes mee gaat! De meidenkast is via Marktplaats gevonden. Om het kamertje niet té brocante te maken heeft Marline er een retro bedje bij gezet. Ook gekocht via Marktplaats. Door veel geduld te hebben en veel te zoeken op Marktplaats (tip!) heeft Marline veel kunnen besparen op de meubels waardoor er meer geld overbleef voor de aankleding. De aankleding van het kamertje komt grotendeels bij Loods 5 vandaan. De manden op de commode, het hertenkussen, de pompoms, het konijnenlampje, de houten huisjes, de tak boven de commode en de haakjes waar deze op rust, de vloerkleedjes, het steigerhouten stoeltje, de knuffels zijn van Loods 5. Het ledikantdeken- en laken zijn van Koeka en de Nijntje knuffel komt bij Babypark vandaan. De grote strikjesposter is van Bibelotte en het blauwe memobordje is van House Doctor. De knijplamp aan de kast, de mintgroene poster en de overgordijnen zijn van Ikea, de hanglamp en het wiebertjesbehang van Karwei (budget tip!) en de hertenkop is van Action. De oude kist naast de commode is een kraamcadeau van Marline haar moeder die er zelf een hoes in gemaakt heeft. Het wolkje boven de commode is zelfgemaakt met stof van Ikea en belletjes van Hema. Het '&' teken is van de Kwantum.

 

Inspiratie babykamer kleuren: De (roest-roze) wandverf van de Karwei is kleur: IG PS-1065 De verf op de meidenkast is van PTMD en heet Swanky Black. De verf van de commode is van Gamma's eigen kleurcollectie GN 118-10