Speelkamer
9-3-2015

Wat zet je zoal in een speelkamer? Of wanneer je geen speelkamer hebt in een speelhoek? Onderstaande speelkamer ideeën kunnen natuurlijk ook gebruikt worden in de kinderkamer. Via Facebook ontving ik een bericht van Bernadet of ik al eens geblogd had over het inrichten van de speelhoek. Ik heb er nog niet een heel blog aangewijd en vond dit een goede aanleiding. Vandaar mijn nieuwe blog over de speelkamer

 

In ons huis hebben we een ruime zolder waar ik (en af en toe mijn partner) thuiswerken. De balken op onze zolder lenen zich uitermate goed voor het ophangen van een schommel en ringen (foto linksboven). En aangezien we geen tuin hebben voelt het fijn dat de kinderen zich in ieder geval in huis ook goed kunnen bewegen. Wanneer buiten de zon schijnt kunnen onze dakterras deuren open en schommelen ze ook half buiten. Wij blij. De kinderen nog blijer. Onze zolder heeft dus als functie speelzolder en werkplek. Ik denk dat wanneer je beschikt over een speelkamer het leuk is de ruimte te verdelen in een knutsel/werk hoek, een actieve hoek en eventueel een chill hoek. Natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

 

Op de foto rechtsboven zie je een sfeerbeeld van een kinderwerkplek met goede opbergmogelijkheden. Superstoer het ruige hout en de donkere (krijtverf) wand erachter. Zo'n werkplekje is fijn om te knutselen, maar ook om bijvoorbeeld aan te spelen met playmobile. Deze sfeerfoto en spulletjes zijn van KidsDepot (het nieuwe accessoire merk van Coming Kids).

 

Tentjes (foto linksonder) doen het altijd goed in de speelkamer. Leg daar een aantal speelmatrassen bij en je hebt uren speelplezier voor jong en ouder. Wanneer er een periode niet mee gespeeld wordt ruim je het op om het na een aantal maand weer neer te zetten. Dat is direct een tip. Op die manier blijft al het speelgoed verrassend. 

 

Op de afbeelding rechtsonder van VTWonen zie je een voorbeeld van een hele frisse speelhoek met een zelfmaak electriciteitsmast van hout waar je veel tekeningen en knutsels op kwijt kunt.

 

De speelkamer

De speelkamer | Linksboven inspiratie via kinderkamerstylist | Rechtsboven KidsDepot | Linksonder tentjes en speelmatrassen Nobodinoz | Rechtsonder speelhoek jongen | 

 

Voor meer inspiratie:

- Kinderspeelhoek

- Speelhoek

- Pinterest board Speelkamer

Spelen        Speelhoek