Wanneer de baby geboren is mag het slapen in de wieg tot ongeveer 6 maanden. Je kan de wieg tijdelijk in de ouderkamer plaatsen, dit is een groot voordeel van een wieg in tegenstelling tot een ledikant. Een wieg hoort aan een aantal veiligheidseisen te voldoen, vind deze eisen op het internet.

wieg

Bijzondere wiegen

02-02-2016

Een baby slaapt een paar maanden in de wieg! Goed idee dus om op zoek te gaan naar bijzondere wiegen! Voor sommige hangwiegen geldt; gebruik ze niet om de baby de hele nacht in te laten slapen maar gebruik ze meer om bijvoorbeeld de baby een dutje tussendoor te laten doen in de woonkamer of buiten, met mooi weer! Informeer dus goed van te voren.

 

Biijzondere wiegen kiezen

Een wiegje van rotan is helemaal hip. Met dit vintage exemplaar op wielen kan je qua inrichting van de babykamer nog alle kanten op. Staat sowieso knus! Denk bij aanschaf van vintage of brocante wiegen goed om de veiligheid van het meubeltje. Check van te voren online.

Bijzondere wiegen babykamer

Verkoopinformatie bijzondere wiegen | Hangwieg Little Hedonist | Vintage rotan wieg | Muursticker Home sweet home | Knuffel babykamer

Bijzondere wiegen inspiratie babykamer

Verkoopinformatie bijzondere wieg | Rotan wieg met beschermer | Design wieg op wielen | Knuffels babykamer | Vintage brocante wieg op pootjes

Meer "wieg inspiratie" lees je in ons eerder geschreven blog "Wiegen idee babykamer"


Jongens babykamer

Altijd leuk om te zien hoe een ander de babykamer inricht. En daarom een nieuwe "jongens babykamer binnenkijker". Amber stuurde me trots de foto's toe en heeft met behulp van Kinderkamerstylist inspiratie, instagram en haar eigen creatieve inzicht een hele fijne jongens babykamer gecreëerd. Zij deelt vandaag met jou haar favoriete babykamer webshop's, en deelt ook de gebruikte muurverf. Grote zus Bobbi heeft een liefde voor Panda's en Amber heeft deze liefde ook in de jongensbabykamer gestopt. Lief!

 

Verkoopinformatie "jongens babykamer"

De kledingkast van de babykamer is een brocante meiden linnenkast. Vergelijkbare kasten zijn te verkrijgen via bv. Marktplaats (of via onze kindermeubel webshop's). De commode heeft al verschillende verflagen gekregen, deze is al 34 jaar oud en is een familie stuk. Zo ook de wieg. Amber heeft er als baby nog in gelegen. Via Cozykidz.nl kocht Amber de Triangle muurstickers, vilten ballen slinger en de muurstickers boven het kleine witte kastje. Het pandalampje in het houten kratje via Hikjes in Huis! Via de website van Petitelouise.nl kocht Amber de fantastische Indian Panda Poster. In dit kamertje is veel zelf gemaakt. De lakentjes, knuffel, pompoms, omslagdoek en mandje voor de luiers maakte Amber allemaal zelf. Ze heeft een liefde voor zwart, wit en mint en gebruikte deze kleuren in de babykamer. Via verschillende webshops heeft ze inspiratie opgedaan aan leuke teksten en kaartjes die ze met maskingtape op heeft gehangen. Zo ook de wordbanner met de tekst 'You Rock' gekocht bij Carlijnq.nl De fantastisch schattige nesting dolls-babushka's-matroeska's komen bij PSikhouvanjou vandaan. Tot slot is de kleur Histor Pale Opal gebruikt op de muren.

Jongens-babykamer-1.jpg

Jongens-babykamer-2.jpg

Jongens-babykamer-3.jpg

Jongens-babykamer-4.jpg

Jongens-babykamer-5.jpg

Jongensbabykamer-6.jpg

Jongensbabykamer-7.jpg

Jongensbabykamer-8.jpg

Jongensbabykamer-9.jpg

Reacties: 7Reactie toevoegen

Meisjeskamer idee / babykamer meisje

28-06-2012

Als ik op dit moment geheel naar eigen smaak een meisjeskamer in mocht richten dan was onderstaand beeld mijn advies. Dit idee is geschikt voor de meisjes babykamer en de kinderkamer. Het omvat voor mij het totaalplaatje van anders, eigen en sfeervol. Best gedurfd om zo'n ruige locker in de lieve babykamer te durfen zetten. Toch, in combinatie met lieve zachte bloemetjes, fijn gebreide dekens en een rustige tint op de muur kan deze combi absoluut! Verf de wanden in deze meisjeskamer wit en mild jade (Flexa Pure). Varieer verschillende bloemenprinten in kussentjes, beddengoed en gordijnen. Als kinderkamer wanddecoratie zie je hier de vlinders en insecten poster met poetische tekeningen van de illustrator Tinou le Joly Senoville.

meisjeskamer idee / babykamer meisje1. Lockerkast 2. Uil knuffel 3. Vlinders en insecten poster 4. Bloemen gordijn Ikea 5. Kussenhoes bloemenprint 6. Kussenhoes bloemenprint 7. Schommelwieg 8. Gitaar knuffel meisjeskamer 9. Kinderkistbankje 10. Wiegdeken 11. Babydekentje 12 Kleur idee: Mild Jade (Flexa Pure)

Gekoppelde artikelen
Webshop: De Fabricage
Reacties: 1Reactie toevoegen

Babykamer jongen / Babette Leertouwer

Binnenkijken in de babykamer jongen van Babette Leertouwer, van Halona. Je ziet een bijzondere mix van vondsten en materialen in de babykamer van Babette. Zoals gezegt op de site van Halona: "vindt schoonheid in schijnbaar afgedankte dingen". Juist de combinatie van deze dingen maakt dit babykamertje erg eigen en daardoor uniek! 

Binnenkijken-Babykamer-Jongen-1.jpg

Binnenkijken-Babykamer-Jongen-2.jpg

Binnenkijken-babykamer-jongen-Halona-1.jpg

Binnenkijken-Babykamer-Jongen-4.jpg

Binnenkijken-Babykamer-Jongen-5.jpg

Binnenkijken-babykamer-jongen-Halona-6.jpg

Gekoppelde artikelen
Blog-item: kindermeubelen
Reacties: 3Reactie toevoegen

Ouders van nu "Zwanger" / babykamer I

In samenwerking met "Ouders van nu" heeft kinderkamerstylist.nl deze babykamer productie voor de special "zwanger" 2011/2012 gemaakt. Wie niet ruim woont, moet slim zijn. Het toverwoord is: hangen. Dan passen er in dat ene hoekje toch ineens een wieg en een commode. Ouders van Nu.

Losse stof Jumbo Noeks 

 

Kinderkamerstylist-ouders-van-nu-'zwanger'-hangen.jpg

Reacties: 4Reactie toevoegen

Ouders van nu "Zwanger" / babykamer Marktplaats II

In samenwerking met Ouders van nu heeft Kinderkamerstylist deze babykamer productie (special "zwanger"2011/2012) gemaakt. Een beetje van mezelf en een beetje van Marktplaats. Meubels opknappen en combineren. Waar moet je om denken? Ouders van nu.

Losse stof Tara Stone Noeks / Muursticker Origami DeKleineZebra /

Publicatie-Ouders-van-Nu-Kinderkamerstylist-babykamer-inspiratie.jpg

Gekoppelde artikelen
Reacties: 4Reactie toevoegen

Wiegen / Idee babykamer

15-09-2011

Babykamer idee. De kinderkamerstylist heeft speciaal voor jou een selectie gemaakt van de leukste wiegen van dit moment.

Wiegen babykamer

Voor de kleine en de knusse babykamer zijn er hangwiegen. Voor de stoere babykamer een steigerhouten wieg (geverfd grenen). Voor bij papa en mama op de kamer, de Co-Sleeper (met zijkantje die je naar beneden kan klappen) en voor een extra cosy gevoel, de schommelwieg! Wat trouwens te denken van de design kartonnen wieg? Mocht je op zoek zijn naar een brocante wieg of een antieke wieg dan kan je kijken op marktplaats. Klik op kindermeubels voor webwinkels met leuke wiegen en kinderbedden.
 
Succes (aanstaande) mama met het uitzoeken. Slaap lekker lieve baby!

Wiegen idee babykamer
Verkoopinformatie wiegen | 1. Hangwieg Leander 2. Hangwieg van berkenhout Sebra 3. Slaapzak baby 4. Wieg bopita 5. Co-sleeping wieg 6. Schommelwieg Bopita 7. Baby dekentje 8. Design wieg Green Lullaby
Zoek ook eens op marktplaats naar wiegen. Voorbeeld zoektermen; "brocante wieg" - "nostalgische wieg" - "antieke wieg" - "wieg"
 
Gekoppelde artikelen
Blog-item: Kinderbedden
Gekoppelde artikelen

Babykamer jongen Gijs

Inspiratie voor de kleine babykamer voor een jongen. De jongenskamer van Gijs is een goed voorbeeld van het ruimtelijk inrichten van de kleine babykamer. 1 wand is behangen met Eijffinger behang. De overige wanden zijn wit geverfd. Aan de muur is de bovenkant van een buffetkast opgehangen waaronder speels een tak is bevestigd die je gebruikt voor het ophangen van de mooiste kleding (ruimtelijk, mooi en praktisch). De babykamer lijkt nu groter doordat de vloer onder de hangkast leeg blijft. Hier is nu plaats voor schoentjes en of speelgoed. Onder de schuine wand is extra kastruimte gemaakt.

Babykamer-jongen-4.jpg

collage-baby-RetroModern.jpg

Babykamer-jongen.jpg

Babykamer-jongen-3.jpg

Babykamer-jongen-5.jpg

Babykamer-jongen-6.jpg

Gekoppelde artikelen
Reacties: 9Reactie toevoegen

Babykamer meisje / Olivia

Deze babykamer meisje is een voorbeeld van het toepassen van (druk) babybehang in de kleine kamer. De collage linksbovenin was het begin van deze babykamer. De basis, het Eijffinger behang zat al in het kamertje, hier hebben we de babykamer op aangepast. De babykamer kast hebben we gevonden op Marktplaats en roze geschilderd. De overige muren zijn in de kleur Celadon (Flexa 1957) geschilderd. Voor het verduisterend rolgordijn hangen Ikea siergordijnen. De wieg hebben we op Marktplaats gevonden.

Gerelateerd blogartikel: top 10 behang

Babykamer-meisje-1.jpg

Babykamer-meisje-2.jpg

Babykamer-meisje-3.jpg

Babykamer-meisje-4.jpg

Babykamer-meisje-5.jpg

Babykamer-meisje-6.jpg

Gekoppelde artikelen
Reacties: 15Reactie toevoegen

Babykamer jongen / Sil

De babykamer jongen is een voorbeeld van de kleine babykamer. De wanden zijn geschilderd in een zacht blauw/grijze tint waardoor je een ruimtelijk en warm gevoel krijgt. De meubels in de babykamer jongen zoals de wieg, de commode, de kast en de schommelstoel zijn fris wit geschilderd. Behang met een patroon zou in dit kamertje te druk worden. Een goede optie voor deze kleine babykamer is daarom een behangbeest zoals deze giraf van Inke.nl

Babykamer-jongen-0.jpg

Babykamer-jongen-02.jpg

Babykamer-jongen-03.jpg

Babykamer-jongen-04.jpg

Babykamer-jongen-05.jpg

Babykamer-jongen-06.jpg

Gekoppelde artikelen
Reacties: 4Reactie toevoegen
Banner
© Kinderkamerstylist 2010-2016 | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact