Vlakken op muur schilderen
21-10-2014

Een tijd geleden plaatste ik op onze Facebookpagina een foto van geschilderde vlakken op de kinderkamermuur. De foto was populair, ik ontving ruim 100 likes. Daarom vandaag een extra postje met voorbeeld foto's en tips voor het schilderen van vlakken op de muur.

 

Terwijl ik met deze blogpost bezig was plaatste Sarah van Saarkeloves (op Instagram) foto's van haar kinderkamer waar zij net onderstaande geometrische figuren op de muur geschilderd had. Sarah heeft eerst met schilderstape de contouren op de muur aangegeven (foto links). Daarna heeft ze langs het tape geschilderd en de tape gelijk verwijderd toen de verf nog nat was. Dit laatste is belangrijk aangezien je anders je net geverfde vlakken beschadigd. De mooie groene kleur is "Midden Tijm (L13) van Flexa" 

vlakken op muur schilderen

Bron: saarkeloves

 

Voor de tienerkamer of speelkamer is een rechthoekig vlak op de muur een leuk idee. Heb je al een bureautje of wandplanken? Pas de rechte lijnen aan op de afmetingen van de meubeltjes die je wilt gebruiken.

rechte lijnen op muur maken

Bron: MobelPobel

 

Een erg leuk voorbeeld van een vlak op de muur zie je op onderstaande foto links. Schilder de contouren van een huis in een hoek van de kinderkamer of speelkamer voor een funny effect! Een simpele lambrisering schilderen (foto rechts) heeft een groots effect. Doe dit met een vergrijsde of een pasteltint voor een zacht effect.

Vlakken schilderen kinderkamer

Bron: links Johannalevomaki | rechts Ledansla

 

Voor een opvallender effect kies je voor een kleurvlak in de kinderkamer. Links 2 diagonale vlakken in verschillende tinten. De witte muursticker stippen (of andere figuurtjes) maken het eindresultaat iets minder serieus en daardoor erg geschikt voor de kinderkamer. Op de rechterfoto zie je wederom een huisje als vlak op de muur maar nu in een kleur geschilderd. Heb je verf over? Schilder een wandplank of wandkastje in dezelfde tint als het kleurvlak, te gek effect toch?

kleurvlakken aanbrengen

Bron: Stylemepretty | rechts Vertbaudet

 

Extra tips:

Kleurvlakken aanbrengen via de Karwei

Vlakken op de muur schilderen via Decorette

Zelfmaken