Tips grof gestucte muren
27-3-2015

7 tips voor decoratie van grof gestucte muren in de kinderkamer. Dit blog is naar aanleiding van een mail van Anne. Zij mailde het volgende:"Ik probeer online een antwoord op mijn prangende vraag te vinden, maar ik kom er niet uit. Ik hoop dat jij misschien een goede tip hebt. De muren in de slaapkamer van mijn zoontjes hebben zo'n spachtelputz achtige structuur waar geen muursticker op blijft zitten. Hoogzwanger, hormonaal en heel erg vastberaden heb ik ze drie jaar terug vast gelijmd met behanglijm, maar ontdaan vd hormonen moet ik erkennen dat dat er eigenlijk niet uit ziet. Nu ontdekte ik die van Love Mae. Blijven die wel zitten? En is dat het enige spachtelputz proof merk? Anders is tamponneren met sjabloonfolie de enige optie vrees ik. Dat spachtelputz zat helaas al in het huis toen we het kochten".

 

Lees hieronder mijn 7 decoratie tips voor grof gestucte muren in de babykamer of kinderkamer:

 

tips grof gestucte muren kinderkamer

 

Wanneer je een kinderkamer in gaat richten en er zitten grof gestucte muren dan zijn onderstaande ideeën wellicht handig voor jou! Mijn advies; ga de gestucte muren verven in een mooie tint en besteed extra aandacht aan accessoires op bijzondere plekken. Wist je dat behangfiguren ook erg leuk staan op een kastdeur? En muurstickers op een deur? Lees onderstaande tips maar eens:

 

1. Bevestig een wandplank (of kapstokje) aan de grof gestucte muur. Hang daar accessoires aan en zet losse lijsten bijvoorbeeld op de wandplank.

2. Hang een balletjes lichtsnoer aan de gordijnen (of aan een haakje aan de muur) voor extra sfeer

3. Gebruik kasten en bedden om iets aan op te hangen. Op de foto zie je een baby mobile aan een kledinghanger aan de kast hangen. Aan het ledikant (foto links onder) zijn haken bevestigd om vrolijke tassen aan op te hangen

4. Een behangfiguur kan ook op een gladde kastdeur bevestigd worden

5. Hang een mobile op. Bevestig het haakje in het plafond. Deze mobile download je hier gratis.

6. Posters mogen in een mooie wissellijst ipv met tape aan de spachtelputz muren in de kinderkamer

7. Muurstickers mogen op een gladde ondergrond. Dus,... op de deur, kasten en kinderbedden ipv de groffe muren.

 

Nog meer ideeën voor grof gestucte muren:

 

+ Schilder een triplexpaneel in een mooie tint en bevestig daar een muursticker op

+ Een figuur (boom oid) van mdf uitzagen (evt schilderen) en bevestigen op de grof gestucte muur

 

Bekijk de hele babykamer hier

 

Verkoopinfo: Lichtsnoer | Poster  | Behangfiguur is zelfgemaakt | Mobile boven wieg gratis download | Muursticker stippen(of andere figuren) op de deur | Beddengoed ledikant zelfgemaakt van losse stof