Kinderkamer kledingrek
6-2-2015

Grappig, praktisch en leuk! Een kinderkamer kledingrek. Voor de babykamer, kinderkamer maar ook voor de tienerkamer is het bijzonder om een kledingrek te plaatsen. Je mooiste kledingstukken hang je op aan het kledingrek. Overige kleding berg op je op in de kast. Dit idee is met name voor de grotere kinderkamer geschikt.

 

Kinderkamer kledingrek kopen of zelfmaken?

Je kunt een kleding rek zelf maken met behulp van een stang en een plank of met steigerbuizen maar je kunt ook op zoek gaan naar een brocant wasrekje (5). Dit brocante rek is meer geschikt voor de kleinere kamers en de babykamer. Ga online opzoek bij brocante, landelijke winkels of Marktplaats en zoek dan bijvoorbeeld naar "wasrekje". 

Bij de Karwei shop je steigerbuis onderdelen. Dit rek (afb.rechtsonder) is erg geschikt voor een nis. Je kunt standaard buizen kopen van 100 cm of 200 cm breed en voor de uiteinden gebruik je een steigerbuis koppelstuk. Ook vond ik een kant en klaar steigerbuis wandkapstok die je aan de muur kunt bevestigen en gebruikt als kledingrek.

Het kledingrek rechtsboven hoeft niet in een nis. Ga op zoek naar een stoere wandplank en plaats daaronder een stang, die je aan de onderkant van de plank bevestigd. Er zijn verschillende stangen te vinden. De stoere zwarte is van House Doctor. Bij de Ikea vind je bijvoorbeeld een handdoekstang van de Ikea voor 2,99 die je ook kunt gebruiken!

 

En dan bestaat er nog een kledingrek met huisje (3) eromheen! Dit is natuurlijk helemaal een blikvanger in de kinderkamer! Ik vond dit kledingrek bij Authentique Mignon. Je hebt keuze uit 5 kleuren. Het kledingrek op wielen rol je zo uit het huisje zodat er ook mee gespeeld kan worden!

 

kledingrek kinderkamer

Verkoopinformatie Kledingrek 1. Wandkapstok steigerbuis (kant en klaar) 2. Losse planken + zwarte stang of budget stang BYGEL ikea (afbeelding gevonden op Pinterest) 3. Bedhuisje + kinderkledingrek 4. Zelfmaken kinderkledingrek van steigerbuis Foto VTWonen 5. Brocant kledingrek via MP

- Misschien vind je dit ook leuk om te lezen blog: "steigerbuis bed maken" -