Speelzolder
1-11-2012

Steeds vaker is er vraag naar het inrichten van de speelzolder. Een grote speelruimte alleen geschikt voor Kids. De moeilijkheid is vaak dat het een grote ruimte betreft waardoor het lastig is om de speelzolder echt gezellig te maken. Want het doel is natuurlijk dat de kinderen er graag gaan spelen. De speelzolder moet daarom een creatieve ruimte worden met vele uitdagingen die er ook nog eens erg inspirerend uitziet. Ik kwam deze week op de site CANstyling terecht en dit vormde de inspiratie van dit blog. Bij CANstyling ontwerpen ze o.a. meubelen voor scholen en kinderdagverblijven. Voor de speelzolder zijn deze meubels natuurlijk ook een unieke aanvulling!

 

Hoe richt je de speelzolder in

Zorg voor vele opbergmogelijkheden. Vakkenkasten aan de wand staan gezellig en prikkelen om creatief bezig te zijn. Plaats objecten zoals een houten wasrek of meubelen op wielen zodat de kids hun eigen hoekjes kunnen creëren. Bijvoorbeeld zoals deze tent (foto 6) of deze opbergkast (foto 3) waar je ook winkeltje mee kan spelen. Met decotape maak je een hinkelbaan of een racebaan voor auto's op de grond.

Speelzolder

1. ABC poster 2. Foto en Flexplek CANstyling 3. Opbergkast speelgoed 4. Gruttersbak (via Marktplaats) 5. Aluminium Wandrek (house doctor) 6. DIY idee Tent van een wasrek 7. Houten laptop met schoolbordverf 8. DIY idee hinkelbaan Decotape | Extra inspiratie: Board Speelkamer via Pinterest

 

- Helaas zijn sommige linkjes niet meer werkzaam, ivm een ouder blog. Lees graag onze nieuwste kinderkamer blog's -

Zelfmaken        Opruimen        Speelhoek