Vloerkleed maken
22-9-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - DIY Boucherouite kleed. Boucherouite (dat in het Marokkaans 'restjes van materialen' betekent) is gemaakt van restanten stof, repen oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol. Ze worden gemaakt door Berber-vrouwen die de meest uiteenlopende patronen in de kleden zelfmaken. Ieder ontwerp is uniek doordat het uit delen is opgemaakt. Door de resten stof in elkaar te weven ontstaan er steeds nieuwe patronen en vormen. Vaak zijn de kleden voorzien van prachtige kleuren en felle patronen. Een boucherouite kleed is prachtig op de kinderkamer, het geeft de kamer meteen kleur en een unieke uitstraling. Het kan een rustige kamer een extra "sparkle" geven.

vloerkleed zelfmaken

Voorbeeld boucherouite keed, afbeelding gevonden via Google

Vloerkleed zelfmaken of kopen

Je kan boucherouite kleden vinden bij lidor.nl (iets naar beneden scrollen) of op etsy. De kleden zijn prachtig maar er zit een prijskaartje aan. Een ander alternatief zou kunnen zijn om het kleed zelf te maken. Let op dit is alleen voor de geduldigen onder ons. Want hoewel de kosten vrij laag zijn om het zelf te maken, zitten er behoorlijk wat uren in om het kleed te maken. Maar je krijgt er wel voor terug dat je het helemaal zelf gemaakt hebt, je kan zelf het patroon bepalen en ook wel heel fijn; je kan zelf de kleuren bepalen. Zo kan je het kleed helemaal afstemmen naar je eigen wens.

Boucherouite zelfmaken kinderkamer

Inspiratie Boucherouite kleden kinderkamer. Foto links Estelle Williot overig via Pinterest

 

Werkbeschrijving "boucherouite kleed zelfmaken"

Je hebt nodig: Verschillende kleuren effen stoffen (katoen), Schaar, Stramien (stoffenwinkel)

vloerkleed zelfmaken werkbeschrijving

Je knipt reepjes stof van 1 a 1,5cm breed en 10 a 15cm lang uit allemaal verschillende stof. Katoen werkt hierbij het beste, rafelt niet zo snel, knipt lekker en heeft de juiste dikte. Vervolgens rijg je de reepjes door het Stramien. Maak er geen knoopje in, de dichtheid van de stofjes zorgt er straks voor dat het dicht tegen elkaar aan gedrukt wordt en blijft zitten. Nu is het dezelfde actie herhalen. Probeer de verschillende kleuren te verdelen over het kleed. Je kan je eigen patroon bepalen, maar het is ook mooi om het gewoon her en der te verdelen. Hoe meer reepjes stof je door het stramien haalt hoe voller het kleed zal worden. Zie ook: http://www.craftaholicsanonymous.net/how-to-make-a-rag-rug-by-everyday-…

DIY vloerkleed

Foto's kinderkleed maken, foto's rechts via Craftaholicsanonymous

Ik zelf heb alle kinderkleding van mijn kinderen bewaard, en ben ik nog steeds aan het bewaren. Ik heb hier al lapjes van geknipt en wil hier later een plaid van maken, maar ook een idee is om van die kleding een kleed te maken. Zo verwerk je alle dierbare herinneringen in een persoonlijk Boucherouite kleed. Doe dit vooral als je engelengeduld hebt. De wintermaanden komen er weer aan, misschien heb je een favoriete serie en kan je het tijdens de serie doen. Want als het kleed af is heb je een pareltje in de kinderkamer.

+ + +

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Vloerkleden kinderkamer"

Maaike        Zelfmaken        Vloerkleed