Kind und Jugend kinderkamertrends
14-9-2015

Wij waren afgelopen weekend in Keulen, op de beurs "Kind und Jugend". Wij waren daar om nieuwe collecties te bekijken, inspiratie op te doen, nieuwe kinderkamertrends te bekijken en nieuwe merken te spotten. Van alles hebben we een beetje meegepikt. Nieuwe contacten zijn gelegd en we hebben gezichten achter de merken gezien en ook dat is fijn. De trade fair "kind und jugend" vond plaats in Keulen. We hebben 1 dag beurs gedaan en ook 1 dag Keulen zelf ontdekt. Een aanrader om dat op de fiets te doen en te gaan richting de creatieve en sfeervolle wijk "belgisch viertel". Daar zijn genoeg fijne conceptstores te ontdekken o.a op babykamer en kinderkamer gebied. Bezoek ook zeker Schee voor toffe illustraties en accessoires van bijv. Donna Wilson. Eten doe je 's avonds bij Herr Pimock.

Kind und Jugend door Kinderkamerstylist.nl

Welke nieuwe kinderkamer collecties vielen op bij Kind + Jugend 2015? En welke nieuwe merken hebben we gezien?

Kind und jugend trends 2015

- krethaus - Het merk "krethaus" viel op. Design kindermeubels & accessoires. De stof van de kussens zijn van mooie dik katoenen kwaliteit en de illustraties spraken me erg aan, ook de afwerking en kleurgebruik.

- esthex - Ik ken Esthex al veel langer (lees ook merk "esthex") maar ik had Esther (het gezicht achter Esthex) & Hanneke (agent) nog nooit ontmoet. De stand zag er supermooi uit, ik had niet anders verwacht. Ik ben dol op de presentatie van Esthex & het materiaal en kleurgebruik van dit accessoire-merk.

kinderkamer merken kind und jugend 2015

- KUKUU - De kindermeubels van KUKUU ken ik uit de webshop van Tom & Lilly. Erg leuk om deze collectie in het echt te zien. Hun nieuwste trots is meegroei buro/commode.

Perludi - Thomas van Perludi ontwerpt heerlijke eigenzinnige kindermeubels met unieke details zoals het koord die je aan de zijkant door het bed rijgt (zie detailfoto). Ook het meegroei buro die ik laatst toonde op mijn blog is van zijn hand. Thomas noemde als tip zeker eens de Nederlandse winkel NEST KIDS (dealer van Perludi) te bezoeken! Hij vergelijkt de winkel met de geweldige winkel Serendipity in Parijs (!)

kinderkamer merken gespot door kinderkamerstylist

- done by deer - Done by deer presenteerde hun nieuwe beddengoed & accessoires collectie! Wat een vrolijke boel! Het beddengoed viel me op en de hydrofiele doeken (swaddles) mooi kleurgebruik.

- Linea by Leander - Leander kende ik al. Linea by Leander niet en ik was er absoluut door verrast. Prachtig design. De wielen onder de wieg pas je naar smaak in kleur aan. Praktisch en stijlvol vond ik de zachte kunststof verschoonmatten van Leander. Gemakkelijk verplaatsbaar en daardoor handig in gebruik.

kind und jugend beurs kinderkamerstylist 2015

Wat nog meer opviel:

- Elodie details - Elodie details voor o.a. beddengoed & baby accessoires en dan met name de speelmatten en dromenvanger mooooi!

- Sebra - de kindermeubels van Sebra altijd mooi! Hun nieuwste ophangburo en wandplankjes... hebben!

- Fresk - De nieuwe beddengoedcollectie van Fresk sprak me aan! Fijne printjes op het beddengoed. Fresk shop je o.a bij Kinder Wonderland.

+ + +

Benieuwd naar meer? Kijk ook op Kinderkamerstylist Instagram!!